Driftingenjör- SCAs Traineeprogram Early Career

Driftingenjör- SCAs Traineeprogram Early Career

En hållbar arbetsplats - en renare värld
Forma skogens framtid. Sök Early Career-programmet och bli vår nästa ledare eller specialist. Tillsammans formar vi morgondagen med skogens kraft!

Bli en av våra framtida ledare och specialister. I vårt Early Career-program kombinerar du en fast tjänst som Driftingenjör SCA Munksund med en personlig utvecklingsresa. Är du nyutexaminerad med ett par års arbetslivserfarenhet och längtar till Norrland? Då skall du anta den här utmaningen! Här hos oss på SCA får du en helt unik möjlighet att sätta fart på karriären. Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning
Vi söker dig som vill utvecklas i ett företag med stark framtidstro. Som driftingenjör på SCA Munksund jobbar du med processundersökningar, optimering, miljöfrågor samt kalkyler vid investeringsäskanden. Du arbetar med att analysera siffror och koppla ihop trender i våra processer. Du kommer att jobba med ständiga förbättringar, säkerhetsfrågor och vara med i arbetet kring grundorsaksanalyser. I denna roll har du möjlighet att jobba med att lära dig verksamheten och vara med och implementara ny teknik.

SCA Munksund i Piteå tillverkar förpackningspapper med vitt eller brunt ytskikt för konsument- och transportförpackningar, till övervägande del baserad på färsk vedfiber. Tillgång till lång och stark nordisk färskfiber, möjliggör produkter med hög kvalitet och miljöprestanda. Produkternas kolspår har minskat med 30 % under en 10-årsperiod. Vi har certifierade ledningssystem för arbetsmiljö, yttre miljö, energi och kvalitet samt är även FSC®- och PEFC-certifierade. Vi använder biobränsle istället för olja och ungefär hälften av den el vi använder, tillverkar vi själva. Som Driftingenjör blir du en viktig länk i vår hållbara värdekedja från skog till kund för våra förnybara produkter.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning till en specifik tjänst och samtidigt en plats på Early Career-programmet - personlig utveckling under 18 månader. Programmet ger dig förståelse för våra affärer, en överblick över hela organisationen och ett stort kontaktnät. Tillsammans med övriga deltagare jobbar du parallellt med personlig utveckling, självkännedom, kommunikation, ledarskap, coaching, förändringsledning, värderingar, gruppdynamik och konflikthantering. Engagerade chefer och medarbetare finns till hands för att stötta och dela med sig av sina erfarenheter.

Vem är du?
Vi söker SCA:s framtida ledare och specialister med ledarförmåga.. Du har en civiningenjörsutbildning med lämplig inriktning. Det är meriterande om du läst specifika kurser i cellolusa och papperteknik.

Du är öppensinnad och gillar att antar nya utmaningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av processindustri men viktigast är att du har förmågan att lära dig och så småningom förstå det övergripande perspektivet för SCA Munksund.

Du har jobbat ett par år och känner att du vill utvecklas vidare. Vi tror att det här är ditt andra jobb efter avslutad utbildning. Du är engagerad och har ett stort intresse av både teknik och människor. Du skapar förtroende, visar mod och trivs med att samarbeta.

På SCA anser vi att förmågan att kommunicera effektivt på ett öppet och rakt sätt är viktigt för att utveckla goda relationer både internt och externt. Att ha förmågan att se helheten i kombination med att vara kundorienterad och affärsmässig är en förutsättning för att nå mål och skapa resultat. Vi söker dig som utmanas av förändring och som är en förebild för andra gällande hälsa och säkerhet.

Du uttrycker dig flytande i svenska och engelska i både tal och skrift. Eftersom resor kan förekomma ställer vi krav på B-körkort.

Din personlighet och ditt beteende samspelar med våra kärnvärden: ansvar, högklassighet och respekt. Och självklart vill du jobba på ett företag med hållbarhet som ledstjärna och en stark framtidstro.

Vad erbjuder vi dig?
Forma vår framtid. Sök Early career-programmet och bli ledare eller specialist. Tillsammans bidrar vi till lösningen på klimatfrågan med skogens kraft!

Vi erbjuder dig ett arbete som är mångsidigt, lärorikt och socialt. Hos oss blir du en del av ett stort företag med många möjligheter till både professionell och personlig utveckling. Vi bryr oss om dig som medarbetare!

Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA. Därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Vill du veta mer?
För ytterligare information om tjänsten, kontakta Anna Wiksten, Produktionschef, 0702-401054, anna.wiksten@sca.com.

För ytterligare information om rekryteringsprocessen, kontakta Maria Nyberg, rekryteringschef, 070-561 02 76, maria.nyberg@sca.com.

Fackliga kontaktpersoner är: Facklig företrädare: Sveriges Ingenjörer - Mats Wiklund, Unionen - Lars Grankvist, Ledarna - Mikael Westerlund, Pappers - Stefan Lundkvist.

Ring via växeln på 0911-980 00.

Varmt välkommen med din ansökan senast 1 oktober 2022.
Tjänsten är tillsvidare med tillträde i januari 2023.

Placering för denna tjänst är på SCA Munksund i Piteå. Under de första 18 månaderna deltar du parallellt med ditt arbete i vårt Early Career-program.
Mer info
Kontaktperson Maria Nyberg
Telefon 070-561 02 76
Område Piteå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Trainee
Hemsida https://www.sca.com/sv/
Sista ansökningsdag 1 okt 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.