Systemingenjör / Automationsingenjör

Systemingenjör / Automationsingenjör

En hållbar arbetsplats – en renare värld
Känner du dig vilse! Låt din karriär gå åt skogen! Vill du jobba med industridigitalisering och morgondagens lösningar inom IT/Automation? Vill du lära dig vår process och hitta smarta lösningar som passar i framtidens processindustri? Varmt välkommen med din ansökan!

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning
Är du redo att ta dig an industrins utmaningar inom digitalisering?

Då vi ser att stor del av utvecklingen inom industrin kommer att ske inom IT/OT området kommer du i denna tjänst ha möjlighet att blicka framåt och hitta nya tekniska lösningar. I vårt arbete med ständiga förbättringar kommer du att jobba med system i hela dess livscykel (utveckling, drift, förvaltning) för att förbättra vår process. Då vi är verksamma inom industrin ser vi därför gärna att du har erfarenhet av liknande miljöer och förstår de utmaningar industrin har framför sig inom digitalisering.

SCA Munksund i Piteå tillverkar kraftliner i världsklass för konsument- och transportförpackningar, till övervägande del baserad på färsk vedfiber.

Produktionskapacitet 400 000 ton/ år. Antal anställda 290.

Vem är du?
Vi söker en datadriven ingenjör med logiskt tänkande och analytisk förmåga!
Vi tror du är utbildad ingenjör/ civilingenjör inom IT eller har motsvarande erfarenhet.

Du är en lagspelare och van att jobba både i team och självständigt. Vi ser att du har erfarenhet av drift och förvaltning av system med höga tillgänglighetskrav och hög automatiseringsgrad. Du har ett stort intresse för teknik och den initiativförmåga som krävs för att hålla dig a jour med den senaste utvecklingen på marknaden. Du är intresserad och engagerad har ansvarskänsla och vågar utmana dig själv och vår leverans. Du är strukturerad och systematisk, gillar utmaningar och van att jobba med problemlösning. Du är resultatinriktad och säkerställer att uppgiften är verifierad, dokumenterad och är förvaltningsbar över tid innan den tas i drift.

En stor del av våra system är baserade på produkter från Microsoft därför är det en stor fördel om du har kunskaper inom ett eller flera av följande områden Server, Databas MSSQL, Utveckling .NET, C#, Business Intelligens, Data Analys, Data Visualisering, Integration, Microsoft molntjänster. Då vi ser en framtid med allt mer automatisering ser vi kompetens och erfarenhet av programmering och databasutveckling som ett krav. Vår grupp består av IT Area Specialists och Automationsingenjörer så vi ser det som meriterande om du har erfarenhet inom både IT och OT området.

Goda kunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: Ansvar, Respekt och Högklassighet.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder utmanande och varierande arbetsuppgifter då du kommer att stödja en verksamhet som drivs av ständiga förbättringar.

Bli en i teamet som ständigt jobbar för att göra vår anläggning smartare.

Tillsammans med dina engagerade kollegor i IT/Automations-gruppen kommer ni föreslå nya tekniska lösningar för att stödja och utveckla verksamheten med teknik inom IT och OT området

Som anställd på SCA omfattas du av många förmåner. Alla medarbetare har rätt till tjänstepension, företagshälsovård samt möjlighet att hyra semesterboenden via SCAs personalstiftelser.

Vill du veta mer?
För ytterligare information om tjänsten: Magnus Lundberg, Chef IT/Automation, telefon 0911-983 96, magnus.lundberg@sca.com

För ytterligare information om rekryteringsprocessen:
Alma Henriksson, HR-specialist, telefon 090-154045, alma.henriksson@sca.com

Fackliga företrädare:
SI Mats Viklund 0911-98215, Unionen Carina Nordkvist 0911-98218 och Ledarna Mikael Westerlund 0911-98172.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 2022-08-22.
Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Piteå
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Civilingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.sca.com/sv/
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar.

Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Skogsbolaget SCA hade 2020 ca 4 000 anställda och en försäljning på 18,4 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. För mer information, besök www.sca.com