Världsledande SunPine söker en arbetsmiljösamordnare

Världsledande SunPine söker en arbetsmiljösamordnare

Vill du arbeta med arbetsmiljöfrågor i en världsledande organisation och samtidigt bidra till minskade koldioxidutsläpp? Är du strukturerad, driven och ser utvecklingsmöjligheter för säkerhet på arbetet? Läs vidare och sök tjänsten som arbetsmiljösamordnare till Sunpine redan idag då urvalet sker löpande.

Information om uppdraget

Academic Work söker nu en arbetsmiljösamordnare till SunPine i Piteå för att komplettera deras hälso-, miljö- och säkerhetsavdelning.

SunPine är ett världsledande bioraffinaderi vad gäller framställning av andra generationens förnyelsebara drivmedel, där deras vision är att från ett hållbart skogsbruk utvinna produkter för framtidens samhälle. Ur råtallolja, en restprodukt från pappersbruken, utvinner de framförallt talldiesel, harts och bioolja. SunPine startade sin produktion 2010 och ägs av Sveaskog, Södra skogsägarna, Preem, KIRAM och Lawter. Med detta dreamteam i ryggen som representerar hela produktionskedjan från idé, till råvara och färdig produkt går SunPine en ljus framtid till mötes och de söker nu dig som vill vara med på resan.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work, men du kommer anställas direkt hos SunPine. Som arbetsmiljösamordnare hos SunPine är du direkt underställd HMS-chefen.

Arbetsuppgifter

Rollen är bred där du arbetar med både operativa och strategiska arbetsmiljö-och säkerhetsfrågor. Arbetsmiljön är högt prioriterad i företaget och det är den fysiska arbetsmiljön du kommer att arbeta med. Då SunPine är ett ungt företag i stark tillväxt, är behovet stort av att utveckla strukturer/arbetssätt och i den här rollen kommer du att följa upp och bidra till det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du kommer att ha en drivande roll i företagets kemikaliegrupp, vilken syftar till att säkerställa att all kemikaliehantering på företaget sker på ett säkert sätt. Som arbetsmiljösamordnare stöttar du hela organisationen i arbetsmiljöfrågor, ofta i samarbete med skyddsombud och chefer.

Tjänsten passar dig som är nyfiken, tekniskt intresserad och väl bevandrad i arbetsmiljö- och kemikaliefrågor. Du vill utvecklas i en nytänkande organisation där hälsa, miljö och säkerhet värderas högt. Du kommer att trivas om du tycker om att tillsammans med andra åstadkomma hållbar utveckling, både ur ett globalt miljöperspektiv och inom ditt specifika arbetsområde på företaget.

Vi söker dig som

Har minst tre år eftergymnasial utbildning mot inriktning mot arbetsmiljö och hälsa, kemi, eller miljö, eller motsvarande erfarenhet och har god förståelse för systematiska arbetsmodeller och standarder.

Som person är du engagerad och arbetar strukturerat, har ett starkt intresse för arbetsmiljö- och kemikaliefrågor, samt driver dessa frågor självständigt. Du eftersträvar samarbete och har en god kommunikativ förmåga. Du har också goda kunskaper i, och känner dig bekväm med, att tala och skriva på svenska och engelska.

Övrig information
  • Start: Enligt överenskommelse
  • Omfattning: Heltid
  • Lön: Fast
  • Placering: Piteå
  • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SunPines önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till saga.stenman@academicwork.se.
  • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på saga.stenman@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, eller som detta jobb, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Piteå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

För mer information om SunPine, vänligen besök sunpine.se