Sweco Rail söker junior system- och verktygsutvecklare!

Sweco Rail söker junior system- och verktygsutvecklare!

Hos Sweco får du vara med och realisera nya idéer, jobba kreativt med innovation och vara experten inom ditt område. Du kommer fungera som specialist inom Swecos projekteringsverktyg och arbeta med utveckling, effektivisering och som stöttande part till projektörer inom järnväg. Här passar du in om du har stort intresse för programmering och brinner för problemlösning och teknikbranschen. Var med och bygg ett hållbart samhälle tillsammans med Sweco! Urval sker löpande.

Information om uppdraget

Sweco ligger i i framkant av den tekniska utvecklingen i branschen. Du kommer bli en del av ett team om 6 personer som brinner för utveckling inom teknikbranschen och siktar mot nya höjder! För att ge dig rätt förutsättningar kommer du att bli tilldelad en mentor och ta del av de utbildningar som Sweco erbjuder. På Sweco får du utvecklas tillsammans med dina kollegor och utifrån ditt intresse forma din roll.

En av medarbetarna i teamet beskriver rollen såhär:

"Jag trivs i rollen då det är varierande arbetsuppgifter och man får vara med och påverka och har insyn i hela processen samt arbeta med utveckling och lära sig nya saker"

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Arbetsuppgifter

Som system- och verktygsutvecklare kommer du fungera som en superuser och arbeta i projekt som en stöttande part mot andra projektörer inom Sweco i Sverige med utveckling i deras projekteringsarbete inom järnväg. Du kommer till exempel att arbeta med:
 • Effektivisering i projekteringsprocesser
 • Programmering och automatisering
Du kommer även vara en del av kompetensutvecklingen inom detta område och har du intresse finns möjligheten att arbeta med att utbilda Swecos medarbetare i användandet av projekteringsverktyget.

Vi söker dig som
 • Har kunskaper i att programmera från utbildning eller arbetslivserfarenhet
 • Kan kommunicera på svenska i tal och skrift
 • Har intresse för teknik
Det är meriterande om du har insyn i teknikbranschen mot järnväg.

Som person är du:
 • Nyfiken och driven till utveckling
 • Lösningsfokuserad
 • Serviceinriktad
Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Teamet har medarbetare på flera orter i Norrland och därmed har du möjlighet att arbeta från Piteå, Luleå, Boden, Kiruna eller Umeå
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Swecos önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Piteå
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (57 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Resultatet av deras arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. De har runt 17 500 medarbetare i Europa och genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 20,6 miljarder. De erbjuder kvalificerade konsulttjänster med högt kunskapsinnehåll. Uppdragen handlar om allt från förstudier, utredning och strategisk planering till design, konstruktion, projektering och projektledning.