Kemiingenjör till Wibax

Kemiingenjör till Wibax

Är du en kemiingenjör med högskoleutbildning och några års praktisk erfarenhet på nacken? Wibax har ett bolag som heter Wibax Performance Chemicals som nu söker en ny kemiingenjör till sin teknikavdelning. Här har du möjlighet att verkligen utveckla dig själv och även bidra till Wibax fortsatta utveckling! Läs vidare och ansök redan idag då urvalet sker löpande.

Information om uppdraget

För direkt rekrytering till Wibax söker vi nu en Kemiingenjör med placering i Piteå.

Wibax affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa. För att underlätta för deras kunder så anpassar de sitt utbud av produkter och tjänster efter marknadens behov i en mängd olika branscher. De har därför ett brett utbud av både produkter och tjänster som gör att de kan erbjuda nyckelfärdiga lösningar. De satsar målmedvetet på utveckling inom alla områden, från inköp och logistik till kundsamarbete, teknik, produktion och service. Det är viktigt för Wibax att skapa tillväxt för framtiden!

Wibax strategi är att processa kemikalier på ett sådant sätt att de tillför ett högre förädlingsvärde till Wibax produkter, det är ett av Wibax bidrag till en God Kemi. Kunskaper och inställning hos människorna som arbetar i Wibax avgör kvalitet, totalekonomi och hur Wibax påverkar omvärlden och miljön. Hur framgångsrika Wibax kan bli beror i hög grad på deras kunskaper och image, d v s hur de uppfattas av andra.

* Nu vill Wibax förstärka avdelningen Performance Chemicals med ytterligare en Kemiingenjör som tillsammans med sina kollegor bidrar till att Wibax skapar tillväxt för framtiden och God Kemi!

Att få vara med och skapa god kemi är inspirerande och spännande. Resan från ide till färdig produkt är otroligt rolig, och utmanande. Känslan av att ha varit med och utvecklat det som fraktas i våra lastbilar är fantastisk. Åsa Hansson, Wibax Performance Chemicals

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Wibax önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Arbetsuppgifter

Huvudsakliga arbetsuppgifter för dig som Kemiingenjör är:
 • Utföra förstudier och projekt gällande nya kemikalier m.a.p, process och ekonomi
 • Support till produktion gällande problemlösning och kvalitetsanalyser
 • Ansvara för provkörningar och service hos kunder
 • Service hos kunder (funktionskontroll, optimeringar)
 • Support till marknadsbolagen inom koncernen gällande, problemlösning, tekniskt underlag till offerter, hjälpa till med produktval till nya kunder eller nya applikationer
 • Teknisk support internt och externt gällande funktion, hantering, miljö och övriga fakta om Wibax produkter.
 • Utbildning av personal gällande nya produkter och applikationer.
Vi söker dig som
 • Har högskoleutbildning inom Kemiteknik med några års praktisk erfarenhet av att jobba med kemikalier och dess applikationer.
 • Det är meriterande med erfarenhet av att arbeta i projektform då näst intill allt arbete sker i projekt.
Mycket stor vikt läggs vid dig som person och Wibax ser här att du som söker är mycket strukturerad i ditt arbetssätt och har ett mycket stort engagemang i ditt dagliga arbete. Vidare är du som person kunskapstörstande och drivande i din egen utveckling, du är målinriktad och har en god förmåga att självständigt driva ditt arbete. Du talar och skriver flytande svenska och engelska för att underlätta all kommunikation såväl internt som externt.

Övrig information
 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Piteå
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Wibax önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Om du har ett satt slutdatum för ansökningsprocessen, tänk på att du inte får stänga annonsen tidigare och att alla ansökningar måste gås igenom.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på skrivteammailen@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Piteå
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

I Piteå ligger WIBAX huvudkontor och produktion. Runt om i Sverige samt i Finland, Norge och Danmark finns terminaler och kontor strategiskt placerade. För närvarande arbetar ca 170 personer inom Wibax och 2017 omsatte koncernen ca 850 miljoner. Följande bolag ingår i koncernen: WIBAX, WIBAX Logistics, WIBAX Industrial, WIBAX Biofuels, WIBAX Performance Chemicals, WIBAX Oy, WIBAX AS och WIBAX APS.

WIBAX - Hållbarhet