Chef för Elnät till PiteEnergi

Chef för Elnät till PiteEnergi

Vill du vara med och bidra till PiteEnergis framtida utveckling? Brinner du för att hjälpa dina medarbetare att utvecklas för att driva verksamheten framåt? Uppskattar du en roll med stora påverkansmöjligheter? På PiteEnergi ser vi medarbetarna som vår viktigaste tillgång, vi erbjuder ett stimulerande och utmanande arbete med goda möjligheter att utvecklas. Vi är omtänksamma människor i en omtänksam organisation. Vi äger och ansvarar för elnätet inom Piteå kommun och har ett viktigt samhällsuppdrag att underhålla och utveckla infrastrukturen genom att bidra till långsiktig samhällsplanering och driva hållbar utveckling av elnätet och ge piteborna bästa möjligheterna att bo och verka i kommunen.

Vi erbjuder
En flexibel och spännande arbetsplats med goda möjligheter att växa och utvecklas. En arbetsplats som satsar på arbetsmiljö, där vi verkligen värnar om balans mellan arbete och fritid. Våra värdegrunder "omtänksamhet, kundnytta och hållbarhet" ligger oss varmt om hjärtat och är vår utgångspunkt i vår utveckling som arbetsgivare. Vi arbetar aktivt med att inspirera alla medarbetare till ett friskare och hälsosammare liv och har därför förmånliga villkor och fokus på friskvård.

Vi är en av Sveriges 25 bästa arbetsplatser (i kategorin medelstora företag) enligt Great Place to Work och år 2021 blev vi för tredje gången certifierade, med ett resultat som visar att hela 97% av våra medarbetare beskriver PiteEnergi som en mycket bra arbetsplats.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Elnätschef ansvarar du för avdelningen Elnät, du kommer att leda medarbetarna inom enheterna, mätning, planering och utförande, idag 37 personer. Du har fullt ansvar för budget, planering och för att verksamheten bedrivs så att den uppfyller branschens lagar och regler. Du driver det strategiska arbetet och sätter mål som följs upp månadsvis.

Med digitalisering i fokus är du med och skapar långsiktig hållbar utveckling för vårt elnät. Du ansvarar för att vi lever upp till kundernas förväntningar på elnätet, idag och imorgon, och att vi tillsammans i företaget levererar enligt de uppsatta målen. Du är en viktig del av vår ledningsgrupp och rapporterar elnätsfrågor direkt till VD.

Utbildning och arbetslivserfarenhet
Vi söker dig som har en högskole-/universitetsutbildning eller motsvarande erfarenhet och kompetens i kombination med en teknisk nyfikenhet. För att lyckas och trivas i denna roll har du också erfarenhet från ledande befattning. Rollen kräver B-körkort.

Personliga egenskaper
Som person är du en relationsbyggare. Du har starka kommunikativa egenskaper och är lyhörd för dina medarbetare såväl som kunder. Att se dina medarbetares potential och vara delaktig i deras utveckling är självklart för dig. Du har en god analytisk förmåga, är handlingskraftig, noggrann och strukturerad och har öga för helhetslösningar, du är stabil och trygg i kritiska situationer med förmåga att prioritera och samtidigt behålla säkerhetsfokus.

Du är affärsmässig i ditt arbetssätt och skicklig på att skapa långsiktiga relationer på alla nivåer i organisationen. Du är intresserad av att ständigt utveckla verksamheten inom de ramar som råder i Elnätsbranschen och ser möjligheter med digitalisering.

Visst låter det intressant?
Läs mer om oss på piteenergi.se

Ansökan och kontaktpersoner
PiteEnergi eftersträvar jämställdhet och mångfald. Vi värdesätter den kvalitet som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Peder Hansson på rekryteringsföretaget Terminalen Executive and Specialist Search. Telefonnummer 0730-26 80 30 eller via e-post peder.hansson@terminalen.nu

Om du är från annan ort och vill flytta till oss så hjälper vi självklart dig och din familj med dom praktiska frågorna som kan uppstå genom vårt samarbete med terminal5.nu

Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2022 till www.terminalen.nu/rekryteringar

Vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post eller brev.
Mer info
Område Piteå
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (6 dagar kvar)