Ekonomiassistent deltid (50%)

Ekonomiassistent deltid (50%)

Vi söker en Ekonomiassistent på deltid (50%) till vårt kontor i Perstorp. Du kommer att samarbeta med vår redovisningsekonom samt ekonomichef, men också med anställda inom andra avdelningar. Vi är ett team på 10 personer i Sverige.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för leverantörsreskontra och hanteringen av omkostnadsfakturor samt inköpsfakturor som matchas mot inköpsordrar. Du kommer även att ha hand om den svenska momsredovisningen, samt sammanställa uppgifter för momsredovisning i andra länder. Även övriga uppgifter i anknytning till löpande redovisning uppkommer. Du kommer också att vara delaktig i upprättandet av månads- och årsbokslut.

Erfarenhet
Vi söker dig som har en utbildning i ekonomi och har några års erfarenhet av att arbeta med löpande redovisning. Goda kunskaper i engelska förutsätts eftersom vi har engelska som koncernspråk.

Erfarenhet av momsfrågor, speciellt internationell moms, är meriterande. Meriterande är även om du har erfarenhet av IFS och Epicor iScala, men framför allt förutsätter vi att du har erfarenhet av ekonomisystem i allmänhet och goda kunskaper i Excel.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är pålitlig, flexibel och noggrann. Du är van att strukturera och prioritera ditt arbete och arbeta mot deadlines. Du är social och har god samarbetsförmåga, samtidigt som du jobbar bra självständigt.

Ansökan
Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan med personligt brev samt CV så snart som möjligt. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ekonomichef Lisen Niemi, telefon +358 40 534 6777.
Mer info
Område Perstorp
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomiassistent
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.schoellerallibert.com/se/
Sista ansökningsdag 29 mars 2021 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren


Schoeller Allibert-koncernen är Europas största tillverkare av returemballage för materialhantering, med 12 fabriker spridda över Europa och en fabrik i USA.


Vi utvecklar förpackningslösningar med hjälp av vilka våra kunders materialhantering och logistik bli mer miljövänlig, enklare och mer ekonomisk. Våra produkter används överallt i industrin; såsom bryggeri-, livsmedels-, biltillverknings- och monteringsindustrin. Även jordbruket, detaljhandeln, samt post- och kurirtjänsterna använder sig av våra lösningar.

Vi erbjuder ett brett sortiment som består av allt från stora plastbehållare till små plastlådor, producerade av återvunnet material och råmaterial av HDPE och PP. Företaget satsar stort på hållbarhet och idag är 25 % av våra produkter tillverkade av återvunnen plast.