Business Controller till Johnson Matthey Formox AB i Perstorp

Business Controller till Johnson Matthey Formox AB i Perstorp

Har du jobbat några år som Business Controller? Vill du vara del av en global koncern? Är du som person resultatorienterad med ett stort driv?

Då kan du vara den Business Controller som JM Formox AB nu söker till sin anläggning i Perstorp.

Beskrivning av tjänsten

Du får en nyckelroll i vår organisation där du bidrar med din kunskap, erfarenhet och ett stort driv. Rollen som Business Controller är en viktig del i ekonomifunktionen där du ingår i ett mindre team av tre personer och rapporterar till FP&A Manager. JM Finance arbetskultur präglas av prestigelöshet och en familjär laganda med stort fokus på kvalitet, effektivitet samt att utveckla processerna vidare. Du kommer att ges möjlighet att vara med och påverka din egen utveckling framåt. I rollen ingår mycket kontakter inom organisationen, såväl lokalt som med huvudkontoret i England samt filialerna i Kina och USA.

Arbetet innefattar ansvar och arbetsuppgifter inom följande delar:
  • budget och prognos
  • månadsrapportering
  • management rapporter
  • lönsamhetsanalyser
  • projektuppföljning
  • ad-hoc analyser
  • kreditkontroll
  • kontaktperson gentemot Treasury
Vem är du?

Du har en universitetsexamen inom ekonomi och har arbetat ungefär 5 år i en liknande roll som Business Controller, gärna i ett större internationellt bolag. Vidare har du vana av att jobba i något av de större affärssystemen och besitter höga Excelkunskaper. Erfarenhet av SAP och/eller något BI-system ses som meriterande. Du både skriver och talar engelska obehindrat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna tjänst. Som person är du prestigelös med en ödmjuk inställning och samarbetar gärna med dina kollegor för att nå resultat. Ditt arbetssätt karaktäriseras av kvalitetstänk, struktur och analyser där du ser sambanden med verksamheten och skapar dig en god affärsförståelse. Vidare har du en vilja att driva förändringar där du vågar både utmana och komma med ny input.

Intresserad?

I denna rekrytering samarbetar JM Formox AB med Invici. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Jeanette Wahrenberg, 0707-765091 alternativt Patrik Lilja, 0709-810048. Ansök snarast då intervjuer sker löpande, tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Att ansöka tar endast ett par minuter och du behöver enbart uppge kontaktuppgifter samt bifoga ditt färdiga CV och ansökningsbrev. Följ anvisad länk.
Som en del i Invicis rekryteringsprocess genomförs bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Kontaktperson Jeanette Wahrenberg
Telefon 0707-765091
Område Perstorp
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Invici
Sista ansökningsdag 10 nov 2019 (28 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Johnson Matthey, med huvudkontor i England, omsätter ca 2 miljarder pund och har en global tillverkning av specialkemikalier med stark inriktning mot hållbara lösningar och "grön kemi". Johnson Matthey är världsledande när det gäller formalinteknologi och levererar kompletta fabriker, katalysatorer och teknisk support under varumärket FORMOX till kunder över hela världen. I Perstorp är vi en entusiastisk, sammansvetsad enhet bestående av ca 110 personer. Bolaget har en stark lönsamhet och en mycket intressant utveckling framåt.

På Invici är vi experter inom ekonomiområdet. Vår vision med Invici är ett konsult- och rekryteringsbolag för ekonomer där du som kund eller kandidat känner att vi förstår dina behov. Vi har suttit på liknande positioner som din och har därefter arbetat i rekryteringsbranschen under flera år.