Svetsmekaniker till Celanese Production Sweden AB, Perstorp

Svetsmekaniker till Celanese Production Sweden AB, Perstorp

Svetsmekaniker

Perstorp

Celanese Production Sweden AB söker nu en svetsmekaniker / licenssvetsare som vill arbeta med både investeringsprojekt samt praktiskt svets- och verkstadsarbete. Du som söker trivs med problemlösning och ett varierat arbete.

Som svetsmekaniker kommer du arbeta med installationer och rörarbeten för investerings- och underhållsprojekt i nära samarbete med projektingenjören. Du kommer även utföra planerat underhållsarbete och reparationer. Du ingår i underhållsavdelningen på Celanese anläggning i Perstorp och du rapporterar direkt till Verkstadschefen.

"Vi är en mindre site inom Celanese-koncernen där vi jobbar med korta beslutsvägar, god gemenskap och en positiv atmosfär. I verkstaden är vi ett litet team på sju personer, vilket gör att vi jobbar väldigt nära varandra och hjälps åt i det dagliga arbetet. Har du ett tekniskt intresse och stimuleras av problemlösning och varierande arbetsuppgifter kommer du garanterat att trivas lika bra som vi gör.

- Markus Frohm, Verkstadschef

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
  • Arbeta med investeringsprojekt
  • Planera och utföra arbetet inom svets och mek
  • Utföra mindre verkstads- och projektinköp
  • Utföra planerade kontroller och förebyggande underhåll
  • Kontroll och felsökning av anläggningens utrustningar
  • Svetsmetoder som används är MMA och TIG, i huvudsak TIG i rostfritt
I tjänsten ingår beredskap enligt schema.

"Jag har arbetat på Celanese under de senaste arton åren och eftersom jag gillar varierande arbetsuppgifter och problemlösningar är jobbet fortfarande intressant och utvecklande för mig. Positivt är också att vid arbete med projekt är man involverad från början till slut. Att vi är ett gott gäng gör ju heller inte det hela sämre.

- Claes-Åke Bodén, Underhållsmekaniker/Licenssvetsare

Din profil

Du har ett allmänt tekniskt intresse och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter/ansvarsområde såsom, tillverkning, svetsning och reparation av mekanisk utrustning. Du har svetsutbildning med giltiga certifikat inom TIG och gärna ett par års erfarenhet inom svetsning i rostfritt material, men även kunskaper inom traditionellt verkstadsarbete.

I din roll kommer du att interagera med andra avdelningar vilket innebär att god samarbetsförmåga är ett måste. Du har också god initiativförmåga, arbetar noggrant och systematiskt, är engagerad och självgående. Ett högt fokus på säkerhet är av största vikt.

Eftersom Celanese är ett internationellt företag är det viktigt att du, förutom svenska har grundläggande kunskaper i engelska. B-körkort är ett krav.

Kontakt

I den här rekryteringen samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Christofer Dahlman på 0702-46 93 00. Urval och intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Perstorp
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 16 apr 2021 (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Celanese Production Sweden AB tillverkar vattenbaserade bindemedel för färg-, lim-, pappers-, bygg-, textil- och nonwoven-industrin, designade för högteknologiska krav. Företaget är beläget i Perstorp och har cirka 75 anställda. Företaget ingår i den amerikanska kemikoncernen Celanese Corporation med säte i Dallas, Texas.

Sökord: svetsmekaniker, licenssvetsare, svetsare, TIG, industriell svetsning, rörsvetsning