Försäljningschef till Poppels Bryggeri AB, Göteborg

Försäljningschef till Poppels Bryggeri AB, Göteborg

Poppels Bryggeri står inför en spännande utvecklingsresa de kommande åren. På vår resa mot att mänskligheten skall älska öl, kommer det krävas en ökande omsättning, puttrande produktionsvolymer och rykande restaurangöppningar. Det kommer ställa krav på organisationen vad gäller interna processer och ökat sälj- och marknadsfokus. Är du försäljningschefen som skriver nästa kapitel i sagan om Poppels?

Om rollen
I din roll som försäljningschef kommer du vara en del av företagsledningen och kommer få stor möjlighet att vara med och bidra till fortsatt tillväxt och bolagsutveckling. Med slipad hovmästarblick driver du det strategiska försäljningsarbetet och den övergripande analysen, samtidigt som du med uppkavlade ärmar är operativ med eget försäljningsansvar mot flera av våra viktigaste säljkanaler.
  • Ledningsgruppsarbete med ansvar för strategiska försäljningsfrågor såsom sortiment, pris och produktmix. Tillsammans med övriga i ledningen, leda och driva arbetet med ständiga förbättringar i syfte att öka lönsamhet och effektivitet.
  • Ansvara för löpande analys, rapportering och uppföljning av försäljningsstatistik, försäljningsmål, lönsamhet, demand forecast.
  • Tillsammans med vår Marknadschef driva Systembolaget framåt, eget operativt försäljningsansvar mot vårat internationella distributionsnätverk samt viktiga kunder inom dagligvaruhandeln.
  • Personalansvar för två kollegor på försäljningsavdelningen. Ambitionen är att avdelningen ska växa i takt med att bolaget växer.
Vi söker dig som
Vi tror att du har erfarenhet från en bransch med snabbrörliga konsumentprodukter riktade mot dagligvaruhandeln eller liknande. Till bordet tar du med din goda erfarenhet av sortimentsfrågor, produktlanseringar, förhandling med centrala inköpsfunktioner, konkurrentanalyser samt eget kundansvar. Våra kollegor är väldigt viktiga för oss, så för att lyckas i rollen behöver du ha tidigare erfarenhet av personalansvar där coaching och stöttning är en del av det dagliga arbetet.Du växlar enkelt mellan säljstrategiskt ansvar för verksamheten och ditt egna operativt säljarbete.

Vi söker dig som älskar mat, dryck och människor. Du bygger relationer lika bra som vi brygger öl och din inre drivkraft är lika stark som våra fatlagrade stouts. Du vet att struktur och analys är lika viktigt i affärer som i ett restaurangkök. För laget, för jaget - för resultatet. Med din ödmjuka inställning till livet skapar du försäljningskanaler och kundrelationer som för ut Poppels öl till mänskligheten!

Vi ser gärna kvinnliga sökande, men självklart är det viktigast att vi hittar rätt person.

I den här rekryteringen samarbetar Poppels med rekryteringsföretaget Jerrie. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Martin Dahlberg på martin.dahlberg@jerrie.se alt +46 763-17 07 41. Du ansöker med bifogat CV på jerrie.se. Urval sker löpande så ett tips är att söka tjänsten så snart som möjligt, dock senast torsdag 9 februari.
Mer info
Område Partille
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 10 feb 2023 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poppels Bryggeri är ett bryggeri med stor kärlek till hantverket, beläget i hjärtat av Jonsereds klassiska fabriksmiljö. Vi ägs och drivs av ölälskare som är stolta över att få föra vidare en hantverkstradition som utvecklats under tusentals år. Vi vill skapa öl med bra smak, som passar bra med mat och som du delar med dina vänner.

Sedan starten 2012 har Poppels blivit ett av Sveriges mest framgångsrika hantverksbryggerier, med stark tillväxt, prisbelönt varumärke och två egna restauranger. Bolaget omsätter drygt 60 miljoner och har 55 anställda. Poppels Bryggeri AB är ett publikt bolag som ägs av 5000 delägare.