Hoppa till innehåll
Kraftsam logotyp

Arbetsledande Driftingenjör till Partilles VA-anläggningar

Publiceringsdatum
19 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om arbetsplatsen

Partille kommun har idag 40 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 900 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda.

Partille kommun är en hälsofrämjande arbetsplats där du som medarbetare får ta del av en rad förmåner såsom olika sorters fritids- och friskvårdsaktiviteter, flextid, friskvårdsbidrag samt förmånscykel.

VA-enheten planerar och bedriver kommunens VA-verksamhet, förvaltar VA-anläggningarna, producerar och distribuerar dricksvatten samt avleder spill- och dagvatten, medverkar i kommunens samhällsutveckling t.ex. detaljplanarbete. På enheten arbetar 20 personer. VA-enheten har personal placerad i kommunhuset, på Brodalens industriområde samt på Kåsjöns vattenverk.

Arbetsuppgifter

Till Partilles VA-anläggningar söker vi nu dig som vill arbeta som driftingenjör tillsammans med oss. Uppdraget innebär arbete under eget ansvar men även samarbeta inom enheten. Vi garanterar dig ett uppdrag med varierande arbetsuppgifter och vi tror det därför det passar dig som gillar ett rörligt och omväxlande arbete.

I rollen ansvar du för att tillse att berednings- och reningsprocesserna fungerar optimalt och att vi uppfyller kraven på dricksvattenrening. Du säkerställer att vi har de dokument och underlag som krävs, samt att se till alla all personal har kännedom om denna.
I rollen ingår även att dokumentera och ta fram underlag för rutiner, planer och övningar.

Du kommer att delta i utvecklingen av dricksvattenprocessen samt ha en nyckelroll genom din tekniska kompetens och din lokala kännedom i olika projekt som bedrivs på vattenverket. I tjänsten ingår även beredskapstjänstgöring för vattenverket och pumpstationer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har utbildning inom VA, miljö, kemi eller motsvarande och/eller flerårig erfarenhet inom området. Du har sedan tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och erfarenhet från processövervakning och optimering. Före erbjudande om anställning kan det bli aktuellt med ett utdrag ur polisens belastningsregister. Tjänsten kan bli föremål för säkerhetsklassning, svenskt medborgarskap krävs. Tjänsten kräver B-körkort. Det krävs även goda kunskaper i svenska.

Meriterande är även om du har:
  • Erfarenhet från arbete på VA-anläggningar eller processindustri
  • Utbildning/erfarenhet inom styr- och reglerteknik eller inom process- och livsmedelsindustrin.
  • Jobbat med rapportering till tillsynsmyndigheter
  • Erfarenhet av optimering och effektiviseringsarbete inom VA/process
  • Erfarenhet av arbetsledning
Som driftingenjör tar du egna initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Du tar ansvar för dina uppgifter och kan själv strukturera din arbetsdag på ett bra sätt. Du har lätt för att anpassa dig och kan snabbt ställa om vid ändrade omständigheter. Vi söker dig som är duktig på att samarbeta med andra där du lyssnar, kommunicerar och driver gruppen framåt i en positiv anda. Då arbetsuppgifterna varierar tror vi att du är van att arbeta dels praktiskt med tekniska lösningar dels stimuleras av analytisk problemlösning framför processdataskärmarna.

Före erbjudande om anställning kan det bli aktuellt med ett utdrag ur polisens belastningsregister. Tjänsten kan bli föremål för säkerhetsklassning.

Välkommen med din ansökan!
Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Kontaktperson

Agnes Hedberg

Rekryteringskonsult

073- 697 61 35

Övrigt

Vid erbjuden anställning genomförs ID kontroll.Urval och intervjuer sker löpande.
Kraftsam logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 maj 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren