Operativ ekonomichef till växande Milleteknik i Partille

Operativ ekonomichef till växande Milleteknik i Partille

Milleteknik har sedan 1993 levererat säker energi med innovativ reservkraft. Vi är en svensk utvecklare och tillverkare av batteribackuper för skydds- & säkerhetsbranschen, industrin och andra aktörer som kräver högsta energitillgänglighet i sina säkerhetssystem. Vi garanterar reservkraften i viktiga samhällsfunktioner såsom brandlarm, passersystem och utrymningslarm. Milleteknik producerar produkter med lång hållbarhet, för minsta miljöpåverkan. Vi är marknadsledande i Norden och vi är stolta över vårt fokus på forskning och utveckling, vilket gynnar både våra kunder och samhället.

Arbetsbeskrivning

Som ekonomichef hos oss kommer du att arbeta nära verksamheten i en bred och självständig roll där du har helhetsansvaret för vår ekonomi. Dina arbetsuppgifter innefattar kund- och leverantörsreskontra, löpande bokföring, månads- och årsbokslut samt årsredovisning och moms- och skattedeklarationer. Vidare kommer du arbeta med budget, prognos, analys och uppföljning samt rapportering till styrelse och VD. Som ekonomichef är du kontaktperson mot bank och revisorer.

En viktig del i tjänsten är att utveckla vår uppföljning samt våra rutiner och processer kopplat till ekonomi och ekonomistyrning. Vi ser just nu över vårt affärssystem och det kan bli aktuellt att implementera ett annat system inom något år. Som ekonomichef ser vi att du kommer att ta en aktiv och drivande roll i vår ledningsgrupp. Detta genom att komma med förslag till förbättringar och tillföra ett värdefullt ekonomiskt perspektiv på ledningsgruppsarbetet.

På Milleteknik är vi idag 25 medarbetare. Vi finns i Partille, där vi har kontor, FoU och produktion. Parkering finns men även närhet till kollektivtrafik.

Din profil
Vi söker dig med ett par års arbetserfarenhet från kvalificerad redovisning och med tidigare vana av att arbeta med ekonomistyrning. Vi ser även att du har tidigare erfarenhet av att arbeta på ett tillverkande företag och du har troligen också en bakgrund från mindre bolag. Du trivs att arbeta operativt och har du även ett teknikintresse är det självfallet ett plus.

Som person är du driven och självgående och har lätt för att ta initiativ. Du är positiv och proaktiv, du vågar ta för dig och tar tag i saker. Du har ett kritiskt tänkande och ser dig som en trygg person som vågar utmana. Grundläggande för att lyckas i rollen är att du är strukturerad och noggrann, du har en uttalad administrativ ådra och både genomför och följer rutiner och processer. Är du en prestigelös person som trivs att arbeta med frihet under ansvar på ett familjärt och entreprenörsdrivet bolag är detta tjänsten för dig! Våra medarbetare på Milleteknik är engagerade och vi ser vår goda stämning som ett kvitto på god arbetsmiljö, bra medarbetarinflytande och en konstruktiv atmosfär.

Ansökan
I denna rekrytering har Milleteknik valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Bengtsson på 031-333 54 85. Sista ansökningsdag är 25 oktober, intervjuer sker löpande.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy https://sjr.se/gdpr/integritet...

Titel: ekonomichef
Mer info
Område Partille
Yrkesroll Ekonomi, Ekonomichef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SJR är specialiserat på rekrytering och konsultverksamhet inom ekonomi, bank och finans samt karriärvägledning vid omstruktureringar. Vårt arbete kännetecknas av kvalitet, nytänkande och personligt engagemang.