E-Commerce Manager till ACO Nordic

E-Commerce Manager till ACO Nordic

Brinner du för e-handel, motiveras av utmaningen i att ansvara över utveckling, lansering och ledning av den digitala försäljningskanalen och rör dig prestigelöst mellan den operativa hetluften och det strategiska arbetet för att nå ett önskat resultat? Då kan det vara dig vi letar efter till tjänsten som ACO Nordics E-Commerce Manager. Här ges du möjligheten att vara med på en förändringsresa i ett mycket spännande skede inom bolaget och branschen. Välkommen med din ansökan!

Om ACO Nordic
ACO Nordic är en försäljningsorganisation i en global koncern som arbetar med produkter och lösningar för dagens och morgondagens miljöutmaningar.

Om tjänsten
Som E-Commerce Manager på ACO Nordic ansvarar du tillsammans med ett team att sjösatta bolagets nya digitala försäljningsplattform. Vidare ansvarar du över kommande digitala kundresa samt leder den digitala försäljningen. Du jobbar med optimering av online-shopen och följer trender och kundbeteenden för att säkerställa att innehållet du publicerar är relevant. Du administrerar priser, artiklar samt kravställer utvecklingsärenden. Med den svenska marknaden i fokus agerar du såväl strategiskt som hands-on med ett kommersiellt helhetsansvar över den digitala affären. Du ingår i teamet digital försäljning och jobbar krossfunktionellt i hela organisationen. Vilket innebär bland annat nära arbete med marknad, inköp/logistik och experter från moderbolaget i Tyskland.
  Din bakgrund
  För att lyckas i rollen som E-Commerce Manager tror vi att du har hunnit skapa dig en nödvändig bredd inom e-handel och är väl insatt i samtliga delar inom e-handelns eco-system, en generalist med öga för detaljer. Du har arbetat med strategifrågor och gillar att kombinera det med att vara hands-on operativt och driva konvertering och försäljning. Du har en positiv inställning med en can-do-attityd och arbetar proaktivt. Vi ser gärna att du utmanar gamla sanningar och sätter din prägel på arbetet. Du är nyfiken och målinriktad och ser värdet i god kommunikation och teamwork. Vi tror att du motiveras av en möjlighet att flytta en bransch framåt i den digitala tidsåldern.

  I övrigt ser vi stora fördelar om du har kvalifikationer enligt nedan;
  • +2 års erfarenhet från liknande roller inom e-handel
  • Relevant akademisk utbildning
  • Erfarenhet och god förståelse inom digital marknadsföring (SEA) innefattande SEM och SEO
  • Data-driven arbetsmetodik
  • God analytisk förmåga och kunskaper inom analys-verktyg som t.ex. Google Analytics
  • Erfarenhet och goda kunskaper inom CMS-verktyg inklusive hantering och skapande av text- och bildmaterial
  • Ett genuint intresse för trender inom området för att hela tiden ligga i framkant när det kommer till utveckling och lösningar
  ACO Nordic erbjuder
  Du ansluter till ett snabbfotat och entreprenörsdrivet bolag där du ges stora möjligheter att vara med och påverka ditt eget arbete och verksamhetens fortsatta utveckling, med ett team innefattande av prestigelösa individer som gillar att arbeta tillsammans.

  Vill du veta mer om dina framtida kollegor och dina förmåner, besök ACO Nordics karriärsajt; https://karriaer.aco-nordic.se/

  Placering & start
  Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Sävedalen, strax utanför Göteborg och tillsättning sker enligt överenskommelse.

  Kontakt & ansökan
  Har du frågor om tjänsten så är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Kristian Fazakas via kristian(at)ecommercerecruit.se alternativt 076-8999669.

  Vi tillämpar löpande urvalsarbete och uppmanar dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att den kommer med i processen. Vi ser med stort intresse fram emot din ansökan!
  Mer info
  Område Partille
  Yrkesroll Marknadsföring, Marknadschef
  Typ av anställning Heltid
  Sista ansökningsdag 4 sept 2022 (21 dagar kvar)

  Om arbetsgivaren

  E-commerce Recruit är Sveriges enda renodlade rekryteringsbolag inom e-handelssektorn. Våra samarbeten grundar sig i långsiktiga och strategiska förhållningssätt med hög leveransprecision. Detta i kombination med att vi har Sveriges största kandidatnätverk inom e-handelssektorn gör oss till din självklara branschspecialist när du är i behov av personallösningar och vill säkerställa rekryteringsprocesser som når hela kandidatmarknaden.

  Behöver du rekrytera inom e-handel och digitalt? Läs mer om våra tjänster här.