Business Controller / Project Controller

Business Controller / Project Controller

Business Controller / Project Controller till BlueOrbis

Om BlueOrbis

BlueOrbis vision är att vara Nordens ledande specialföretag inom infrastrukturprojekt. De tar sig and de utmaningar och projekt som faller utanför vad som kan klassas som "normala förfrågningar" inom entreprenad så som Marin teknik och Marin anläggning samt damm- och dykeriarbeten. De har också verksamhet inom infrastruktur, markentreprenad, ledningsarbete samt miljö konsultation. De är ett teknikintensivt bolag som har en hög kompetens hos sina medarbetare och som med kunskap och specialutrustning tar sig an de utmaningar andra säger nej till!

”BlueOrbis ska vara en självklar partner när det gäller utmanande infrastrukturprojekt. De flesta av våra projekt är i Sverige men vi arbetar också med specialprojekt utanför landets gränser. Vi tar gärna ansvar för hela projekt från start till mål men arbetar också som underentreprenör med speciallt utvalda delar av större projekt”

I rollen som Business Controller hos BlueOrbis

I rollen som Business Controller har du en nyckelposition i BlueOrbis där du kommer ha ett nära samarbete framför allt med VD, Projektledare samt Kalkyl och Ekonomiavdelningen.

Du arbetar aktivt med projektredovisning och projektuppföljning samt ansvarar för att upprätthålla en bra lönsamhet i projekten bland annat genom att hålla prislistor och påslag uppdaterade. Genom erfarenhet förväntas du göra affärsmässiga bedömningar av rimliga påslag på egna maskiner, timmar, personal, underentreprenörer med mera. Vidare kommer du aktivt arbeta med resultat- och balansräkning som påverkas av stora projekt och kostnader kopplat till bland annat maskiner.

Utöver ovan nämnda arbetsuppgifter kommer du i rollen som Business Controller också arbeta med lönsamhetsanalyser, löpande rapportering samt bistå vid kalkylering med underlag. Till det kommer utveckling och uppföljning av nyckeltal samt prognosarbete både på kort sikt i projekten samt på årsbasis sett till kommande projekt och investeringar.

Då rollen är ny förväntas du också utveckla verktyg, rutiner och processer internt. Du rapporterar du till VD och Styrelsen på månadsbasis samt ingår i ledningsgruppen i en central roll i bolaget.
 • Några återkommande arbetsuppgifter är
 • Successiv Vinstavräkning.
 • Prognos - Uppföljning - Rapportering av projekt.
 • Ansvara för prislistor och påslag.
 • Utveckla roll och ekonomiska rutiner och processer.
Dina kvalifikationer

För att passa i rollen har du sannolikt arbetat i en liknande roll i ett projekttungt bolag och har koll på successiv vinstavräkning. Du trivs också med att arbeta med flera parallella projekt samtidigt som du klarar av att hantera en stor balansräknings som präglas av stora investeringar i maskiner och projekt.

Du har erfarenhet av:
 • Projektbudget / Projektekonomi
 • Successiv vinstavräkning
 • Rapportering - Prognosarbete - Redovisning
 • Erfarenhet från Projektrelaterade bolag.
 • Relevant utbildning inom Ekonomi
 • Svenska & Engelska i tal och skrift
 • B-körkort
 • Goda kunskaper i Excel
Det är meriterande om du har erfarenhet av
 • Hogia Byggsystem
 • Räknat på investeringar
 • Vana att värna om kreditvärdigheten
För att trivas i rollen som Business Controller hos BlueOrbis är du sannolik både självständig och proaktiv då du kommer bli den första i rollen hos dem vilket ställer krav på att du både kan hantera nuläget samtidigt som du skapar rollen från noll. Du har sannolikt en god holistisk förmåga där du med begränsad information kan förstå helheten. Rollen ställer också krav på att du är flexibel och lyhörd där du både ska trivas med kontorsarbete alternerat med att du under stundom besöker projektsiter och träffa teamet på plats några dagar om året. Vidare kommer du till en prestigelös och platt organisation där alla stöttar varandra när det behövs.

Vad erbjuder BlueOrbis dig?

Du kommer till en organisation med stor potential och höga mål som ämnar mångdubbla sin omsättning under de kommande åren och även om bolaget är relativt ungt har VD och ägare gjort resan tidigare och har mycket rutin från branschen. Att de gjort resan tidigare gör att de är ödmjuka inför utmaningen samt har en prestigelös förhållning mot varandra internt där man arbetar nära varandra mot gemensamma mål.

Som Business Controller kommer du få en viktig roll som sparringpartner till VD och själv får möjlighet att forma din vardag som du önskar där du befinner dig i en central roll i bolaget och har ett finger med i det mesta.

De har kollektivavtal, erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till tjänstebil.

Övrigt

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Rekrytering
Plats: Göteborg - Partille
Lön: Enligt överenskommelse

Låter rollen som Business Controller hos BlueOrbis intressant? Urvalet sker löpande så tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig.
Mer info
Område Partille
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 apr 2021 (8 dagar kvar)