Hoppa till innehåll
Pajalabostäder AB logotyp

Kundansvarig Förvaltare

Vill du vara med på en intressant och utvecklande resa tillsammans med ett gäng som eftersträvar resultat genom sammanhållning och utveckling utifrån ekonomiska ramar. Vi jobbar dels med budgeterade medel från kommunen enligt självkostnadsprincipen, dels med vinstkrav i vårt aktiebolag. Här finns en möjlighet att utvecklas i två ekonomiska världar och få dessa att snurra samt utvecklas i nära samarbete med vår VD. Ditt arbete är viktigt i flera avseenden och utvecklande för dig och bolaget.

Pajalabostäder AB förvaltar förutom sina egna bostäder och egna kommersiella fastigheter även alla Pajala kommuns verksamhetsfastigheter såsom äldreboenden, skolor, förskolor, sporthallar och lokaler. Bolaget omsätter knappt 50 Mkr per år och förvaltningsansvaret för de kommunala fastigheterna motsvarar cirka 25 Mkr.

Uppdraget som kundansvarig förvaltare en strategisk och operativ roll där uppgifterna ligger i att ansvara att utveckla samt vidmakthålla kommunens fastighetsbestånd. Detta kräver en person med tydligt förhållningssätt gentemot verkande verksamheter i byggnaderna utifrån erhållna ekonomiska ramar från kommunen. Tjänsten är utvecklande i flera dimensioner och man växer ständigt i rollen.

Arbetsuppgifter

Förvaltning avser planering av fastigheternas långsiktiga utveckling, underhåll, besiktningar, reparationer och skötsel i samverkan med driften, hyresgäster, kunder och verksamheten.

Underhållet delas upp i avhjälpande underhåll, akut underhåll ( Felanmälan ) och planerat underhåll. ( Underhåll är att återställa i befintligt skick )

Samverkan internt och externt, för att få nöjda hyresgäster och verksamheter genom att skapa goda relationer, ge bra information och jobba serviceinriktat

Kontinuerligt arbeta med utveckling och kvalitetssäkring av vägar, områden och fastigheter med hänsyn till miljö, energi, teknik, och ev, investeringar

Säkerställa att myndighetskrav och besiktningar efterlevs i samråd med driften

Upphandling och uppföljning av mindre entreprenörstjänster

Underhållsplanering och driftnettoutveckling av fastigheterna i samverkan med driften och VD

Avtalshantering i samverkan med VD och administration

Uthyrning i samverkan med administration, som hanteras av administration

Ansvar för budget och resultatuppföljning beträffande underhåll och investeringar

Rapportering till VD

Uppdatering av hemsidor med hyresgästinformation

Tjänsten är heltid, dagtid och tills vidare, och kan inledas med 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer
och personliga egenskaper


Vi söker dig som har en akademisk examen inom fastighetsförvaltning eller tidigare erfarenhet av en liknande roll. Du har erfarenhet av och förmåga till att skapa struktur när det gäller ekonomisk planering, budgetering och uppföljning. Du har ett naturligt intresse för att utveckla och säkerställa kvalitet i ett befintligt fastighetsbestånd. Du har ett ödmjukt förhållningssätt både internt och externt i organisationen. Du är van att hantera flera åtaganden samtidigt och ro dessa i hamn. Du är kommunikativ med en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Självklart är det en merit om du har erfarenhet från fastighetsbranschen. Du är van att arbeta i olika system och har du erfarenhet från att implementera nya affärssystem ses det som meriterande. Vi kommer att gå över till Momentum som fastighetssystem och använder ekonomisystemet Unit4 Agresso BW.

För att trivas och lyckas i rollen som förvaltare tror vi att du som person är kommunikativ, strukturerad, relationsskapande samt har en god strategisk initiativförmåga. Vidare är du en analytisk problemlösare som ser möjligheter förbi problemen och drivs av att nå goda resultat.

Krav: Körkort klass B

Vi eftersträvar en jämlik arbetsplats och ser gärna sökanden som bidrar till det.

Din ansökan innehållande personligt brev och cv skickar du senast Fredag 9 juni 2023 via e-post till: pajalabostader@pajala.se

Tillsättning av tjänsten sker löpande och kan tillsättas före sista ansökningsdag.

Frågor om denna ansökan besvaras av:


VD
Leif Gräsvik
Tfn 0978-129 82
leif.grasvik@pajala.se

Facklig kontaktperson, Vision
Christer Hurula
Tfn 0978-129 84
christer.hurula@pajala.se
Mer info
Kontaktperson
Leif Gräsvik
Telefon
Email
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
09 juni 2023 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Pajalabostäder är ett allmännyttigt
bostadsföretag helägt av Pajala kommun. Utöver de drygt 500 egna lägenheter och lokaler som förvaltas så är vi även ansvariga för Pajala kommuns alla verksamhetsfastigheter, det vill säga allt från skolor och förskolor till äldreboenden och Folkets hus Smedjan.

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare