Servicetekniker – Lehtirova (180002DQ)

Servicetekniker – Lehtirova (180002DQ)

Har du intresse och erfarenhet av el, mekanik och hydraulik? Brinner du för förnyelsebar energi och vill ha ett fysiskt och utmanande arbete? Som servicetekniker på Vestas får du möjlighet att utvecklas inom en ständigt växande organisation med den senaste teknologin.

Service Sweden/Finland > Region North Sweden > Norrbotten

Med huvudkontor i Malmö är Vestas Northern Europe en affärsenhet som omfattar Skandinavien, Storbritannien, Irland, Polen, Finland och Baltikum. Vi ansvarar för försäljning, projekt, installation och service för vindparker i dessa regioner.

Serviceavdelningen är ansvarig för service och underhåll av våra vindkraftverk i Sverige. Vestas Northern Europe strävar efter att vara den högst presterande affärsenheten inom Vestas, gällande såväl modern energi och kundnöjdhet som att vara den mest attraktiva arbetsplatsen. Med dessa ambitioner har serviceteknikern som tar hand om kundernas turbiner en viktig roll i frontlinjen av våra serviceavtal. I denna roll kommer du att få arbeta i en spännande bransch i team med engagerade medarbetare.

Arbetsuppgifter

Just nu söker vi 2 servicetekniker till vår nya park i Lehtirova. Du kommer att ingå i ett serviceteam med ansvar för service och underhåll av vindkraftverken i området, med utgångspunkt i Gällivare. Tjänsten ställer höga krav på noggrannhet och professionalitet då vi är ytterst måna om att vårt servicearbete utförs med högsta kvalitet och säkerhet. För att lyckas fullt ut med arbetsuppgifterna tror vi att du är en person som har goda kunskaper i el och/eller mekanik, är serviceinriktad och affärsmässig.

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta:
 • Felsökning och reparation på vindkraftverk, såväl mekanisk som elteknisk.
 • Service och underhåll av vindkraftverk i enlighet med serviceavtal.
 • Kundkontakt med ägare kring kommande service/reparationer och tydlig rapportering av utförda åtgärder.
 • Ansvar och skötsel av servicebilen inkl. dess lager.
 • Ansvar för reservdelshållning och inventering av lokallager samt beställningar av material/reservdelar/verktyg, returgods mm.
 • Daglig rapportering och registrering i vårt affärssystem, SAP.
Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
 • Erfarenhet och/eller utbildning inom el.
 • Erfarenhet och/eller utbildning inom mekanik är meriterande.
 • God allmän datorvana.
 • Goda kunskaper i både svenska och engelska (koncernspråk) i tal och skrift.
 • Tidigare erfarenhet som servicetekniker/liknande arbete är meriterande.
 • Körkort. Meriterande med C-körkort, annars tillhandahåller Vestas det.
Personliga egenskaper
 • Du trivs med att arbeta i team, kommunicera med andra delar av organisationen och du är serviceinriktad.
 • Du är strukturerad och kan arbeta självständigt.
 • Då arbete sker på hög höjd krävs god kroppsfysik.
 • Du har ett högt säkerhetstänk.
 • Du är öppen för förekommande oplanerad övertid.
Särskilda krav

Tjänsten innebär en del resande med övernattningar då det förekommer resor till Malmö och Danmark för olika vidareutbildningar, speciellt under din första period.

Ett krav för att erhålla anställning är att man blir godkänd för mast- och stolpintyg, vilket består av ett belastnings-EKG och läkarundersökning.

Vi erbjuder

Våra anställda är vår största tillgång. Förutom en konkurrenskraftig lön och fördelar, så som friskvårdsbidrag, snabb tillgång till specialiserad sjukvård, investerar vi i din utveckling. Efter en grundlig introduktionskurs erbjuder vi fortlöpande utveckling av dina färdigheter med ett väletablerat utbildningsprogram. Du får arbeta i ett team med stor mångfald och motiverade servicetekniker, i en stimulerande miljö i ett snabbt växande internationellt företag där god kommunikation och struktur är nyckeln till bra resultat. Då Vestas verkar för en jämställd arbetsplats välkomnar vi kvinnliga såväl som manliga sökanden

Sista ansökningsdag

Vi behandlar inkomna ansökningar löpande. Sista ansökningsdag är 1 juli 2018.

För ytterligare information om tjänsten vänligen kontakta rekryterare Elin Holm 0730 73 9903.
Mer info
Kontaktperson Elin Holm
Telefon 0730 73 9903
Område Pajala
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 1 juli (13 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

About Vestas

Vestas is the energy industry's global partner on sustainable energy solutions. We design, manufacture, install, and service wind turbines across the globe, and with more than 92 GW of wind turbines in 79 countries, we have installed more wind power than anyone else.

Through our industry-leading smart data capabilities and unparalleled more than 78 GW of wind turbines under service, we use data to interpret, forecast, and exploit wind resources and deliver best-in-class wind power solutions. Together with our customers, Vestas' more than 23,900 employees are bringing the world sustainable energy solutions to power a bright future.

We invite you to learn more about Vestas by visiting our website at www.vestas.com and following us on our social media channels.