Verkstadschef till Snells Entreprenad AB

Verkstadschef till Snells Entreprenad AB

Snells Entreprenad expanderar sin verksamhet och söker nu efter en verkstadschef. Här erbjuds du en roll där du får påverka, leda drift- och personal, utveckla en modern verkstad och arbeta nära verksamheten.

Information om uppdraget:

Snells Entreprenad AB har tyngdpunkten av verksamheten riktad mot gruvindustrin i norra Sverige och bemannar delar av Kaunis Irons gruvområde i Pajala, samt LKAB:s gruvområden i Malmfälten. Företagets maskinpark består av bland annat lastmaskiner, grävmaskiner, väghyvlar, bandschaktare, gruvtruckar, sten-krossar och lastbilar. Snells Entreprenad genomför de flesta typer av entreprenader. Några av tjänsterna som Snells Entreprenad tillhandahåller är transport, lastning och krossning. I dagsläget har Snells Entreprenad drygt 120 anställda inom koncernen, varav närmare 100 anställda i Kaunisvaara och Pajala.

Med nya ägare och ett starkt lokalt engagemang har Kaunis Irons åter startat järnmalmsgruvan i Kaunisvaara, 3 mil utanför Pajala. Ambitionen är att bygga en verksamhet som består långsiktigt och arbetar hållbart. Det betyder en gruvnäring som behåller sina rötter i orten, skapar värde för Norrbotten och bidrar till samhällsutvecklingen i Pajala. För Snells Entreprenads del innebär det att verksamheten kommer att utökas markant det närmaste halvåret, vilket ställer krav på områdets verkstad som står för service och reparation av en imponerande maskinpark.

Snells Entreprenads fokus som företag är att arbeta för att bygga och bibehålla en bra, stabil och arbetsmiljötänkande kultur med fokus på samarbete. Vi tror att långsiktighet i både kundrelationer, personalvård och en stark lagkänsla är viktiga byggstenar för att kunna skapa ett framgångsrikt företag.

Vi söker nu en verkstadschef till Snells Entreprenad i Kaunisvaara som ska leda arbetet och personalen i verkstaden. Den befintliga verkstaden är modern, men i dagsläget för liten för den expansion som är på gång. I denna roll som verkstadschef kommer du vara delaktig i planeringen av företagets framtida verkstads-verksamhet. Du kommer tillsammans med befintlig personal och övriga entreprenörer på området att strukturera upp flödet i verkstaden. Du ansvarar för att styra och planera service och reparationer genom att prioritera och ta hänsyn till verksamheten. Utöver detta arbetar du med personalansvar över mekaniker, svetsare och inköpare i verkstaden. I arbetet förekommer det frekvent kontakt med underentreprenörer och beställare (Kaunis Irons) samt budgetansvar och ansvar för arbetsmiljö för verkstaden.

Här erbjuds du en roll som "spindeln i nätet" där du har flera kontaktytor internt och externt med nära samarbete med företagets högsta ledning. Här får du verkligen möjlighet att påverka verksamhetens arbete på riktigt. Vi som arbetar här har en stark drivkraft och ett intresse av att kunna skapa fungerande och framgångsrika företag, något vi gärna hoppas att du också är intresserad av. Utöver detta får du kontinuerlig utbildning inom företaget, friskvårdsbidrag och marknadsmässigt bra lön.

Detta söker vi:

Det vi främst letar efter är en ledare med huvudet på skaft. Det viktigaste för oss är att hitta rätt person på rätt plats. Vi tror att du som söker har någon form av utbildning och/eller erfarenhet inom verkstad/entreprenad och ledarskap. Lång erfarenhet från branschen och ledarskap kan väga upp för avsaknad av formell utbildning. Vi tror att du som söker har minst:
  • Erfarenhet av entreprenadbranschen (meriterande med erfarenhet från gruv-entreprenad eller arbetat som mekaniker av tunga maskiner)
  • Arbetat med personal- och arbetsmiljöansvar
  • Haft tät kontakt med underentreprenörer och beställare
  • Arbetat som ledare i någon form
  • Kunskaper inom Office-paketet
  • Talar flytande svenska och engelska (meriterande att tala finska och arbetat med finsktalande.)
Som person tror vi att du är en stabil och handlingskraftig person. Du tror inte på långbänkar i beslut utan fokuserar snarare på resultat, ett tydligt ledarskap, att behandla personal väl och rättvist, samt arbetar systematisk. Du förstår entreprenadbranschens utmaningar och möjligheter. Du ser snarare lösningar än problem när du ställs inför nya utmaningar.

Låter detta intressant vill vi gärna höra från dig. StudentConsulting samarbetar med Snells Entreprenad i denna rekryteringsprocess. Anställningen startar så snart som möjligt enligt överenskommelse och urval/intervjuer sker löpande. Detta är en direktrekrytering där du erbjuds en fast tjänst hos Snells Entreprenad. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryterare Mattias Meyer på 072-2367787 eller Mattias.Meyer@studentconsulting.com.
Mer info
Område Pajala
Yrkesroll Fordon, Mekaniker, Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av StudentConsulting
Sista ansökningsdag 15 dec 2019 (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet tillsätter vi över 11 000 tjänster varje år. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på: www.studentconsulting.com