SSAB i Oxelösund söker en el-tekniker

SSAB i Oxelösund söker en el-tekniker

Är du en erfaren eltekniker som vill arbeta med underhåll hos SSAB i Oxelösund? Ansök redan idag!

Till världsledande SSAB i Oxelösund söker vi en el-tekniker redo för nästa steg i karriären! Har du några års erfarenhet som elektriker? Har du tidigare erfarenhet av underhållsarbeten inom el? Bra! I rollen som el- och underhållstekniker inom området metallurgi får du möjligheten att vara med och bidra till SSABs resa mot en helt fossilfri stålproduktion! Låter det spännande? Sök idag!

Varmt välkommen med din ansökan

Ditt anställningserbjudande

I rollen som el- och underhållstekniker får du ett varierat och självständigt jobb med många externa kontaktytor.

Förutom SSAB:s attraktiva förmånspaket, karriärmöjligheter och kompetenta kollegor så erbjuds du här chansen att vara med på SSAB:s fossilfria resa för ett hållbart samhälle. Genom satsningen kan Sveriges totala koldioxidutsläpp minska med cirka 10 procent och Finlands med motsvarande 7 procent. Ambitionen är att i stort sett ta bort koldioxidutsläppen kring 2030.

SSABs omställning till en fossilfri produktion innebär införandet av ljusbågsugn. Arbetet pågår parallellt med ordinarie produktion och fr.o.m. 2026 ska det nya flödet råda.

I din roll planerar du självständigt din arbetsdag och får stor möjlighet att bredda ditt professionella nätverk i och med de många samarbetslösningar du initierar och driver med t.ex. externa leverantörer.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som el-tekniker innebär att du har eldriftsansvaret för anläggningsområdet. Det innebär att du bereder arbetet för elektrikerna och ansvarar för det långsiktiga underhållsarbetet mot produktionslinan inom metallurgin. Det innebär bland annat att analysera och korrigera avvikelser och störningar. Du ansvarar för att genomföra förebyggande underhåll, arbetar proaktivt med förbättringsåtgärder och säkerställer att myndighetskrav, interna policys, regler och anvisningar följs. Du kommer att planera ditt arbete självständigt och samordna olika projekt utifrån de arbetsbeställningar som kommer in.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:
  • Bereda och styra utförandet av underhållsarbetet.
  • Utfärda instruktioner, checklistor och anvisningar.
  • Ge förslag på tekniska lösningar samt kostnadsberäkningar utifrån tekniska lösningar.
  • Upphandling, kravställning av tjänster och material inför olika projekt och underhållsarbeten.
  • Utföra kvalitetskontroller genom att säkerställa att underlag inför underhållsarbeten från entreprenörer håller kvalitetskraven samt medverka vid besiktningar på utfört underhållsarbetet.
Värt att veta

Rollen innebär långsikt planering och du kommer till ett öppet, kompetent och transparent team som idag består av 4 eltekniker och 8 elektriker. Du jobbar nära generalisten och rapporterar direkt till din chef inom underhållsorganisationen.

Arbetstiderna är 08-16.30 med möjlighet till flex kl. 06.30-09.00 samt 15.00-18.00. Vi har arbetstidsförkortning och arbetar 7h 45min per dag exkl lunch.

Våra förväntningar

För denna rollen söker vi dig som har minst en treårig el-teknisk gymnasieutbildning och har erfarenhet som elektriker. Du kommer ges stort eget ansvar i många olika typer av uppdrag därför ser vi gärna att du har ett stort tekniskt intresse och gillar problemlösning.

Vi lägger stor vikt vid dina personlig egenskaper och för att lyckas i rollen ser vi gärna att du har en stark drivkraft och vilja att se resultat.För att trivas i rollen är du nyfiken och får saker att hända. Du har ett prestigelöst arbetssätt och villig att ta hjälp när det behövs. Du är samarbetsvillig, ansvarstagande, flexibel och ha förmåga att hantera förändringar utifrån ett agilt förhållningssätt. Du har även god systemvana och arbetar noggrant och strukturerat. Inte minst för att du självständigt planerar och driver flera parallella ärenden/underhållsarbeten samtidigt.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Jenny Nilsson
Telefon 0704913716
Email Mejla Jenny Nilsson
Område Oxelösund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Elektronik, Elkraft, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Sista ansökningsdag 12 feb 2023 (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/