Utvecklingsingenjör Machine Learning till SSAB

Utvecklingsingenjör Machine Learning till SSAB

Vi söker en ingenjör med ansvar för att utveckla Artificial Intelligence / Machine Learning modeller vid SSAB i Oxelösund

SSAB i Oxelösund är i en stark tillväxtfas och vi söker nu ingenjörer till deras pågående digitala transformation.

Har du en högskoleutbildning inom data, system eller fysik? Bra. Då kan du vara den ingenjör vi söker till rollen som utvecklingsingenjör inom Machine Learning (ML Engineer). Det blir du som ansvarar för att utveckla DevOps, dvs teknikområdet och vilka systemstöd SSAB behöver för att långsiktigt skapa självlärande autonoma modeller.

I rollen får du driva och medverka den pågående digitala transformation för att bland annat förbättra kapacitetstillgänglighet och effektivisera processer som dessutom i stort bidrar till en fossilfri stålproduktion.

SSAB kommer att vara det första stålföretaget i världen som levererar fossilfritt stål till marknaden redan 2026.
Ansök idag!

Ditt anställningserbjudande

Förutom SSAB:s attraktiva förmånspaket, karriärmöjligheter och kompetenta kollegor så erbjuds du här chansen att vara med på SSAB:s fossilfria resa för ett hållbart samhälle.

Som ML Engineer tillgängliggör du data för vidare bearbetning och som sedan implementeras. Du bidrar med förbättringar i systemen som förutspår och förbättrar processerna. Du förväntas också utveckla och genomföra utbildningar i utvecklingsgrupper via din spetskompetens inom DevOps.

Du får ett stort eget ansvar där du planerar och styr ditt arbete själv. I digital transformations teamet finns omfattande kompetens och du samarbetar tätt med andra grupper inom IT och OT.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som ML Engineer kommer ditt huvudsakliga ansvar vara att:
 • Utveckla användningen av ML
 • Delta i anläggningsprojekt och utvecklingsprojekt
 • Planera och genomföra implementation av ML i nya eller ombyggda processanläggningar
 • Ge kontinuerligt stöd till och utveckla de lokala processutvecklingsgrupperna inom ML
 • Driva eller delta i förbättrings- och utvecklingsarbete på produktionsorterna
 • Utveckla och genomföra utbildningar för utvecklingsgrupper, produktionsledning och operatörer på produktionsorterna
 • Stödja och delta i samverkansgrupper inom SSAB
 • Aktivt sprida bästa teknik inom ML mellan produktionsorterna
 • Ständigt hålla sig uppdaterad om ny teknik och utveckling inom ML
 • Ta fram strategisk plan för externa partners
 • Bidra med din kompetens vid strategiska uppdrag internt
Värt att veta

Du kommer att ingå i ett team om ca 10-15 personer inom digital transformations avdelningen. Totalt på SSAB i Oxelösund arbetar ca -2400 personer. Tjänsten är placerad i Oxelösund och du förväntas arbeta på plats ca 3 dagar i veckan, utöver dessa dagar finns möjlighet att arbeta hemma. Du rapporterar till Head of Digital Transformation.

Våra förväntningar

Vi söker dig med högskoleutbildning, gärna inom data, system eller fysik. Kanske är du civilingenjör som arbetat med processutveckling eller som automtationsingenjör med intresse för data? Meriterande är om du redan arbetat några år med Machine Learning.

Du behöver ha en god logisk förmåga och ett lösningsorienterat arbetssätt Som person är du noggrann och har lätt för att anpassa dig. För att lyckas i rollen tror vi att du drivs av att se resultat och att vara hands-on.

Då säkerheten är viktig för oss behöver du ha ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Du är samarbetsvillig och i rollen kommer du ha många kontaktytor varför vi söker dig med en god kommunikativ förmåga.

Tjänsten kräver kunskap i svenska och engelska i tal och skrift.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Jenny Nilsson
Telefon 0704913716
Område Oxelösund
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Teknik & Ingenjör, Forskning & Utveckling, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG
Sista ansökningsdag 6 juni 2022 (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/