Mekanikkonstruktör till SSAB i Oxelösund

Mekanikkonstruktör till SSAB i Oxelösund

Vill du arbeta som mekanikkonstruktör i en industrinära och lösningsorienterad roll på ett bolag som satsar på klimatet?

SSAB i Oxelösund är i en stark tillväxtfas och utökar nu sitt team med en mekanikkonstruktör. Som mekanikkonstruktör får du möjlighet att arbeta i en produktionsnära roll där dina tekniska lösningar bidrar till en optimerad produktion. Gillar du problemlösning, vill arbeta inom tung industri och trivs med ansvar? Som konstruktör kommer du på sikt att få en roll som delprojektledare. Du får därmed chans att ingå i projekt med flera discipliner vilket kan bredda din tekniska kompetens. Dessutom blir du del av ett bolag som är på en hållbarhetsresa. SSAB har som mål att bli det första stålföretaget i världen som levererar fossilfritt stål till marknaden redan 2026.

Ditt anställningserbjudande

Förutom SSAB:s attraktiva förmånspaket, karriärmöjligheter och kompetenta kollegor så erbjuds du här chansen att vara med på SSAB:s fossilfria resa för ett hållbart samhälle. Genom satsningen kan Sveriges totala koldioxidutsläpp minska med cirka 10 procent och Finlands med motsvarande 7 procent. Ambitionen är att i stort sett ta bort koldioxidutsläppen kring 2030.

SSABs omställning till en fossilfri produktion innebär införandet av ljusbågsugn. Arbetet pågår parallellt med ordinarie produktion och fr.o.m. 2026 ska det nya flödet råda. Konstruktionsavdelningen är med på denna resa, samtidigt som den befintliga produktionen och dess kvalité skall upprätthållas. Konstruktionsavdelningen bygger anläggningarna, upprätthåller dess funktion och genomför förbättringar.

För att komma bra in i rollen hos oss kommer du få en gedigen introduktion och ett mentorskap. Som mekanikkonstruktör kommer du att genomföra konstruktion genom hela produktionsflödet och på sikt bli tilldelad ett specialistområde i vår produktion. Samtidigt är det viktigt att vi i teamet kan hjälpa varandra varför man också förväntas stötta andras specialistområden vid behov.

Dina arbetsuppgifter
  • Utföra mekanikkonstruktion kopplade till arbetsorder. Det innebär att du kommer att ha en verksamhetsnära roll där du ofta är ute i produktionen. Konstruktionerna man gör blir snabbt till verklighet och man är med i alla processer från idé fram till inköp och genomförande.
  • Arbeta i tvärfunktionella investeringsprojekt. Här är du involverad i förstudie, konstruktion, upphandling och genomförandefas.
  • Genomföra validering av säkerhetslösningar och riskbedömningar.
  • Bistå drift och underhåll med teknikstöd och support.
Värt att veta

Du kommer att ingå i ett team som består av mekanik-, media- och elkonstruktörer och automationsingenjörer. Totalt på SSAB i Oxelösund är vi ca 2400 personer.

Tjänsten är placerad i Oxelösund och då du som mekanikkonstruktör kommer att arbeta väldigt verksamhetsnära behöver du vara på plats i Oxelösund.

Arbetstiderna är 08-16.30 med möjlighet till flex kl. 06.30-09.00 samt 15.00-18.00. Vi har arbetstidsförkortning och arbetar 7 h 45 min per dag exkl lunch.

Våra förväntningar

Vi söker dig som med en högskoleutbildning inom maskinteknik. Har du erfarenhet av mekanikkonstruktion och / eller kunskap inom hydraulik är meriterande, men inget krav. Då vi internt kommunicerar på svenska och externt på engelska (med leverantörer) krävs kunskaper i båda språken i tal och i skrift.

Du är lösningsorienterad och tar ansvar för att leverera dina uppgifter med kvalitet och i tid. Då säkerheten är viktig för oss behöver du ha ett strukturerat och noggrant arbetssätt. I rollen kommer du ha många kontaktytor varför vi söker dig med en god kommunikativ förmåga.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Tech som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Angelina Nilsson
Telefon 0768384163
Email Mejla Angelina Nilsson
Område Oxelösund
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Tech
Sista ansökningsdag 20 dec 2022 (19 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Tech: Specialister på fördomsfri och vetenskaplig teknikrekrytering TNG Tech är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på vetenskaplig och fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar och vår rekrytering sker fördomsfritt med grund i fakta, vetenskap och metod i fokus. Vi ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Vi rekryterar ingenjörer och tekniker eller hyr ut konsulter inom tre områden - Engineering, Production och Supply Chain Management. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: (länk till Youtube) https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG Tech, är en del av TNG Group AB, och arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/tech-ingenjor-teknik Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Tech här: https://www.tng.se/tech