Chef Produktionsplanering till SSAB i Oxelösund

Chef Produktionsplanering till SSAB i Oxelösund

Vi söker en chef för produktionsplaneringen till SSAB i Oxelösund. Välkommen med din ansökan redan idag!

Har du erfarenhet av att leda och utveckla produktionsplanering? Har du dessutom intresse av att leda en förändringsprocess? Bra! Då kan du var den chef för produktionsplanering som vi söker till SSAB i Oxelösund.

I rollen som chef för produktionsplanering ansvarar du för att planera inkommande order för tillverkning efter fabrikens kapacitet, samt efter de kundspecifika behoven. Syftet är att säkerställa leveranssäkerhet för hela fabriken.

SSAB kommer att vara det första stålföretaget i världen som levererar fossilfritt stål till marknaden redan 2026!

Vill du vara med på deras fortsatta tillväxtresa mot en fossilfri ståltillverkning? Välkommen med din ansökan!

Ditt anställningserbjudande

Som chef för produktionsplaneringen förväntas du att planera så att produktionen är rätt optimerad utifrån produktionskapacitet, materialflöden och kundbehov. Tillsammans med ditt team skapar och kommunicerar du beläggningsplan för produktion samt prognos för leveranstid på order.

I ditt uppdrag ingår att vidareutveckla leveranssäkerheten för fabriken. Du kommer arbetar tvärfunktionellt med att systematiskt förbättra planeringsförmågan i planeringssystem och arbetssätt.

I ditt team har du ansvar för sex utvecklingsingenjörer och du har nära dialog och samarbete med Master Planning, Operativ Planering samt Produktion.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som chef för produktionsplanering är dina arbetsuppgifter att:
  • Leda och utveckla teamet.
  • Ansvara för säkerhetskulturen och arbetsmiljöansvar.
  • Skapa och kommunicera beläggningsplan för produktion för hela orderhorisonten.
  • Kommunicera prognos för leveranstid på tagna order.
  • Ansvara för att fastställa indata till planeringsverktyget, såsom planerbar kapacitet, buffertar/lagermål, ledtider samt lagernivåer för ämnes- och halvfabrikatslager
  • Följa upp utfall av processens KPI:er (leveranssäkerhet, planföljsamhet, prognosprecision, genomflöde, lagernivåer och utbyte)
  • Äga (och gentemot IT) försäkra utveckling av planeringssystem.
Värt att veta

Totalt på SSAB Special Steels i Oxelösund arbetar ca 2400 personer och produktionen pågår dygnet runt. Tjänsten är placerad i Oxelösund och du förväntas arbeta på plats 3 dagar i veckan. Utöver dessa dagar finns möjlighet att arbeta hemma.

Du kommer till ett hängivet team med sex engagerade utvecklingsingenjörer. Du ingår i ledningsgruppen vid enheten Logistik inom divisionen Produktion vid SSAB Special Steels.

Våra förväntningar

Vi söker dig som är utbildad civilingenjör eller motsvarande. Du har erfarenhet av produktion och planering i en ledande roll. Säkerligen är du van att arbeta i projekt och med Lean-produktion.

Ditt ledarskap speglas av öppenhet, flexibilitet och att skapa engagemang i teamet. Då du kommer att leda ditt team, samt samarbeta och kravställa mot flera avdelningar, ser vi att du har en god kommunikativ och inlyssnande förmåga. I rollen förväntas du hantera en stor mängd data genom ett avancerat produktionsplaneringssystem, och därför ser vi att du behöver ha en god logisk förmåga. För att genomdriva förbättringar har du ett lösningsorienterat arbetssätt och drivs av att skapa förbättringar.

Intresserad?

I den här rekryteringen är det vi på TNG Lead som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Du söker enkelt via vårt ansökningsformulär med ditt CV eller LinkedIn-profil, och alltid utan personligt brev. Istället kan du kort i ansökningsformuläret motivera varför du söker jobbet. Du kan sedan följa din ansökan i realtid via hemsidan. Tänk också på att söka jobbet snarast om du är intresserad! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare. Notera dock att vi inte kan ta emot några ansökningar via email. Vi hörs snart igen!
Mer info
Kontaktperson Jenny Nilsson
Telefon 0704913716
Email Mejla Jenny Nilsson
Område Oxelösund
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktionsledning, Transport & Logistik, Logistik, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av TNG Lead
Sista ansökningsdag 17 dec 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

TNG Lead: specialister på modern och hållbar chefsrekrytering. Vi identifierar och rekryterar ledare med förmåga att skapa framgångsrika och välmående grupper i en snabbt föränderlig värld. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG Lead sina kunder att låta ledarskapspotential, digitala mognad, förändringsbenägenhet och framtida arbetsprestation gå före magkänsla, namn, kön, bakgrund, ålder eller nätverk i all rekrytering. Rättvist för dig, dina framtida medarbetare och arbetsplatsen samtidigt som vi gemensamt bidrar till en långsiktigt hållbar arbetsmarknad. TNG Lead, som är en del av TNG Group, är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag som arbetar inom hela tjänstemannaområdet. TNG har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/chefsjobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Läs mer om TNG Lead här: https://www.tng.se/chefsrekrytering/