HR-Chef Edsbyverken

HR-Chef Edsbyverken

Är du redo för nya utmaningar inom HR? Vill du arbeta inom ett företag med internationell puls och ha ett helhetsansvar för HR-funktionen?

Om rollen

I företaget arbetar cirka 150 personer från Edsbyn i norr till Malmö i söder. Merparten av medarbetarna finns lokalt i Edsbyn, Hälsingland och det är också där denna roll är placerad. Som HR-chef för AB Edsbyverken är ditt huvudsakliga uppdrag att leda och utveckla Edsbyverkens HR-arbete på såväl strategisk som operativ nivå. Som HR-chef har du en viktig roll när det gäller att forma och driva en kundorienterad företagskultur. Du säkerställer att företaget följer de lagar och förordningar som finns gällande arbetsrätt, kollektivavtal samt säkerställer att arbetsmiljöfrågor hanteras korrekt.

Du kommer att stödja våra ledare i strategiska- och operativa HR-frågor med ett modernt och effektivt arbetssätt. Vi har kollektivavtal med Ledarna, GS och Unionen och du är arbetsgivarrepresentant i samverkan och MBL-förhandlingar. Som HR-chef rapporterar du till VD, Bengt Gunnarsson och ingår i ledningsgruppen för Edsbyverken. Du har ansvar för HR-verksamhetens kvalitet och budget. Du är också ansvarig för den interna kommunikationen i företaget, såsom att tillse att rätt kommunikation sker på rätt sätt vid rätt tillfälle och i rätt kanal.

Din bakgrund

Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning inom HR eller motsvarande förvärvad erfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta operativt och strategiskt med HR-frågor. Vi tror att du har ett högt affärsfokus där du arbetar med det interna personalarbetet i linje med våra strategiska mål. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet med budget-, arbetsmiljö- och personalansvar. Du arbetar effektivt med olika verktyg inom ex Office 365 och kan agera förändringsagent gentemot chefer och ledare. Du är en lösningsorienterad och prestigelös person som genom god kommunikation, kan hantera människor i förändring.

Som person har du god självinsikt och integritet. Du besitter ett mod att hantera besvärliga situationer och du har förmåga att samarbeta och kommunicera naturligt med alla delar av organisationen.

Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Arbeta med mig, Bengt Gunnarsson

Att arbeta med mig innebär att vi har ett högt affärsfokus och det kan nog stundvis upplevas som högt tempo men vi hjälps alla åt. I ledningsgruppen delger vi våra idéer och kommer gemensamt fram till beslut. Jag har flera års erfarenhet från olika roller inom försäljning, marknad och företagsledning. Jag uppfattar från andra att jag är bra på kommunikation och att involvera och delegera.

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100%.

Sista ansökningsdag är den 7/5. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Edsbyn Senab strävar efter mångfald, såväl när det gäller könstillhörighet, som etnicitet och religion. Det är din personlighet, dina kompetenser och erfarenheter som är avgörande för oss.

Har du frågor om Edsbyverken eller om tjänsten, är du varmt välkommen att kontakta HR-direktör på Edsbyn Senab, CarinaTillman, via e-post carina.tillman@edsbynsenab.com.

Välkommen med din ansökan!

Om bolaget

Edsbyverken grundades 1899 och är det första kontorsmöbelföretaget som tilldelades Svanenmärkning 2001. Från att tidigare ha tillverkat både skidor och den populära Edsbystolen Fanett, till att idag producera moderna kontorsmöbler för varumärket Edsbyn, är nu företaget inne i en spännande fas där vi utvecklar och breddar våra affärsområden. Den effektiva och miljömedvetna produktionen gör att vi snabbt kan ställa om, vilket ger enorma möjligheter för nya affärsområden, samarbetspartners och kunder.

Företagets produktionsenhet ligger i Edsbyn i Hälsingland, och omsätter ca 300 MSEK. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt Svanen.

AB Edsbyverken ingår i Edsbyn Senab koncernen som har kontor i Sverige, Norge, USA och Kina.
Mer info
Område Ovanåker
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Med rötterna i starka hantverkstraditioner möblerar Edsbyn sedan 1899 Sverige och världen. Vi anammar snabbt moderna tillverkningsmetoder, men tummar aldrig på förmågan att leverera kundanpassat. Idag lever vi ut vårt nordiska arv med ledande formgivare som Jens Fager, Andreas Engesvik, Thomas Eriksson Arkitekter och levererar möbler med modern nordisk design och funktion till företag och förvaltningar i världsklass.