Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Underhållsingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Företagsbeskrivning
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Jobbeskrivning
Vill du vara med och bidra till fossilfri energiproduktion? Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Nu söker vi en underhållsingenjör med inriktning mot pumpar.

Om jobbet
Gruppen GN-MM4 har det mekaniska underhållsansvaret för Pumpar, Turbin och Vibration. GN-MM4 erbjuder stora möjligheter till utveckling och har flera olika teknikområden och kompentenser samlade i gruppen. Kärnkraftsbranschen erbjuder spännande och annorlunda teknik där krav och säkerhetstänk är ett prioriterat område.

Som Underhållsingenjör inom området Pumpar kommer du tillsammans med två andra ingenjörer ansvara för underhållsprogram, utredningar och planering av revisioner på Forsmarks tre anläggningar. Under revisionen kommer du ha en arbetsledande roll för underhållsåtgärder inom ditt område.

Som underhållsingenjör ansvarar du bland annat för:
  • Planering av förebyggande underhåll
  • Felsökning och planering av avhjälpande underhåll
  • Optimering och förbättring av underhållsrutiner och metoder
  • Ingå i förnyelseprojekt inom mekaniskt underhåll
Kravspecifikation
Du har teknisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du uttrycker dig obehindrat på svenska i både tal och skrift – Engelska är meriterande. Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom mekaniskt underhåll och ingenjörsarbete. Det är även meriterande om du har erfarenhet inom energibranschen eller processindustri.

Som person är du initiativtagande och sätter igång processer och uppnår resultat. Vidare ser vi att du är en trygg och stabil person som har förmåga att sätta dig in i andras problem och är relationsinriktad. Du är också kvalitetsmedveten och ser alltid till att kvalitén på det du gör är hög. Arbetet innebär att du har mycket kontakter, framförallt internt. Det är därför viktigt att du är en kommunikativ och positiv person med god samarbetsförmåga.

Ytterligare information
Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Tomas Andersson 072 2285799

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Anders Nielsen 070 0786840

Våra fackliga representanter är: Akademikerna - Anders Karlsson, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO - Conny Nordström, Unionen – Lars-Göran Persson. Samtliga nås på 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 21 maj 2024

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!
Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 maj 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. "

"Vattenfall is a critical part of Sweden's infrastructure and as such subject to a number of specific rules and regulations, in example security protection, nuclear non-proliferation and export controls. For these reasons there is an approval process prior to employment for a large number of positions. In addition, if candidates have applied for positions which will give them access to sensitive information or secured premises they must undergo a security vetting process in accordance with the Swedish Security Protection Act.