Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Underhållsingenjör - Forsmarks Kraftgrupp

Ansök nu
Om tjänsten

Vill du arbeta som ingenjör på Sveriges största kärnkraftsite där du får vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning? I så fall kan det här vara tjänsten för dig!

På Forsmarks Kraftgrupp arbetar vi tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi söker nu en underhållsingenjörer till enheten mekaniskt underhåll. Låter det intressant, tveka inte med din ansökan!

Om jobbet

Som Underhållsingenjör kommer du tillsammans med andra ingenjörer på området ansvara för underhållsupplägg och utförande inom området för vibrationsmätning och tillståndsbaserat underhåll.

Vi erbjuder stora möjligheter till utveckling och har flera olika teknikområden och kompetenser samlade i gruppen. Vi använder oss också av flera spännande verktyg, såsom drönare, värmekamera och olika verktyg för läckagesökning, vilket även kan bli en del av din vardag. Kärnkraftsbranschen erbjuder spännande och annorlunda teknik där krav och säkerhetstänk är ett snäpp upp mot övrig industri.

Dina arbetsuppgifter

Som underhållsingenjör ansvarar du bland annat för:

  • Planering av förebyggande underhåll
  • Utredningar
  • Felsökning och planering av avhjälpande underhåll
  • Optimering och förbättring av underhållsrutiner och metoder
  • Att ingå i förnyelseprojekt inom mekaniskt underhåll
  • Agera ingenjörsstöd till underhållstekniker

Enheten Mekaniskt Underhåll ansvarar för allt mekanisk underhåll för Forsmarks tre produktionsanläggningar. Enheten är indelad i fem grupper varav tre grupper arbetar operativt på resp. produktionsanläggning och de andra två är ingenjörsgrupper där denna tjänst ingår.

Gruppen har underhållsansvar för samtliga mekaniska komponenter inom sitt tilldelade ansvarsområde som är vibrationsmätning och tillståndsbaserat underhåll, turbiner, pumpar, ytterområde som inkluderar gasturbin, reningsverk och vattenintag.


Din bakgrund

Som person är du initiativtagande, du startar processer och uppnår resultat. Vidare ser vi att du är en trygg och stabil person som har förmåga att sätta dig in i andras problem och är relationsinriktad. Du ser värdet i samarbete för att uppnå bästa möjliga resultat. Du är också kvalitetsmedveten och ser alltid till att kvalitén på det du gör är hög. Planering och struktur är viktigt för att uppnå mål, både för dig som individ och för organisationen. Arbetet innebär många kontaktytor i organisationen, så det är viktigt att du har enkelt för att kommunicera med andra människor.

Vi ser gärna att du

  • Har teknisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet inom vibrationsmätning
  • Meriterande om du har erfarenhet inom energibranschen eller processindustri
  • Kan utrycka dig obehindrat på svenska i både tal och skrift. Engelska är meriterande.
  • Ingenjörs utbildning är meriterande

Mer information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Niklas Ekström tfn 070-718 20 98

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Agnes Jansson tfn 070-295 67 43

Våra fackliga representanter är: Akademikerna - Anders Karlsson, Ledarna - Jörgen von Ubsich, SEKO - Henrik Persson, Unionen - Jenny Elmesiöö. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 8 oktober. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter. Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

#Vattenfall


Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
20 nov. 2023 (52 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare