Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Projekteringsledare till SKB

Ansök nu
Om tjänsten

Vill du bygga framtiden med oss?

Bygget av Öresundsbron, flytten av Kiruna eller förbifart Stockholm är några av de största byggprojekten i Sverige. Nu är tiden snart inne att inleda tre stora byggprojekt som ska skydda människor och miljö under lång tid.

Vill du arbeta med ett viktigt miljöskyddsprojekt? Tillsammans med dina kolleger kommer du att bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö.

Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar inom bygg-, konstruktions- och anläggningsarbete. Det ställer höga krav på säkerhetstänkande, samarbetsförmåga och konstruktiva lösningar.

Är du byggnadsingenjör med några års erfarenhet? Då är det kanske dig vi söker till den här tjänsten där du blir en viktig projektmedlem i våra stora byggprojekt i Forsmark.

Här kommer du att arbeta

Avdelning Teknik har ett företagsövergripande uppdrag att konstruera och utveckla SKB:s samtliga kärntekniska anläggningar. Gruppen Bygg- och markkonstruktion, som du kommer ingå i, ska bestå av nio personer som är placerade i Östhammar, Solna och Oskarshamn.

Som projekteringsledare Bygg blir du en viktig projektmedlem i Forsmark med goda möjligheter att påverka och utveckla vår konstruktionsverksamhet.

Vad du kommer att göra

  • Samordna byggfrågor i projektering med andra teknikområden och andra berörda projekt i Forsmark
  • Leda, styra och följa upp projektering av byggnadskonstruktioner i samarbete med externa leverantörer
  • Utveckla befintliga konstruktionslösningar och arbetssätt med utgångspunkt i framtagna konstruktions-, dimensionerings- och projekteringsförutsättningar
  • Bereda och utvärdera förfrågningar av detaljprojektering och entreprenad för planerade anläggningsprojekt

Din bakgrund

Vi söker dig som är byggnadsingenjör med några års erfarenhet. Du har tidigare erfarenhet från byggprojektering, gärna i en ledande roll. Har du arbetat med industri- eller mer komplexa byggnader är detta meriterande. Vi ser det även som meriterande om du har goda kunskaper i konstruktionsverktyg och gällande regelverk.

Du är tydlig, tålmodig, lyhörd och entusiasmerande. Du är handlingskraftig och bidrar till att utveckla en verksamhet efter uppsatta mål. För att lyckas i rollen krävs förmåga till helhetssyn och att du förstår och hanterar ändrade förutsättningar och förändringar. Du har en god samarbetsförmåga och du är med det bra på att skapa och bibehålla goda relationer.

Goda kunskaper och i engelska och svenska, i både tal och skrift, är ett krav, liksom körkort B


Mer information

Varför ska du arbeta hos oss?

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Carin Nygren, 070-307 77 14

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Anders Nielsen, 070 078 68 40

Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-61 88 345 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15.

Placeringsort: Östhammar eller Solna

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 10 oktober 2023.

Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

Tiden är inne. Tillsammans tar vi hand om framtiden.

#SKB


Om oss

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.

I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.

SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.


Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
20 nov. 2023 (56 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare