Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Nyfiken på energibranschen? Arbeta som strålskyddstekniker på Forsmark!

Ansök nu
Om tjänsten

Vill du arbeta operativt och samtidigt vara med och utveckla strålskyddsarbetet? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi två stycken operativa strålskyddstekniker på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet

Gruppen ansvarar bland annat för tillsynen av produktionsanläggningarna med avseende på strålskydd, uppföljning av stråldos till personal samt för beredning av arbeten med avseende på strålskydd och arbetsmiljö. Som strålskyddstekniker kommer du att arbeta i en väl mixad grupp där alla jobbar med samma syfte – att tillsammans stödja den dagliga verksamheten med radiologisk kunskap.

För den som vill utvecklas finns det en tydlig karriärstege.

Dina arbetsuppgifter
 • Operativt arbete som strålskyddstekniker på Forsmark 1, 2 och 3 samt avfallsbyggnaderna
 • Utfärda skyddsanvisningar och arbeta i olika dos- och kontaminationsövervakningssystem
 • Delta på förberedande möten och uppföljningsmöten för att bidra med strålskyddskunskap
 • Driva utvecklingsarbete mot kontrollerad sida
 • Operativa ansvarsområden
I tjänsten kan beredskapstjänstgöring, medverkan i Forsmarks haveriorganisation vilket innefattar beredskapsarbete vissa kvällar och helger samt att vara internutbildare ingå.

Din bakgrund

I din roll som strålskyddstekniker kommer du har mycket kontakt med övrig personal inom Forsmark så att samarbete tillsammans med andra ser du som en framgångsfaktor och du har en god förmåga att lyssna och kommunicera. Som person är du självgående och tar ansvar för din uppgift. Du har även lätt för att anpassa dig efter ändrade förutsättningar och ser möjligheterna i förändringarna. Vidare är du kreativ och har en förmåga att komma med nya idéer som kan omsättas i praktiken. Du tänker även strategiskt, har ett brett perspektiv och ser långsiktiga lösningar.

Vi ser gärna att du har
 • Gymnasial utbildning alternativt lägre arbetserfarenhet, tex inom processindustrin
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
 • B-körkort och tillgång till bil
Meriterande
 • Erfarenhet som strålskyddstekniker
 • Goda kunskaper inom området strålskydd
 • Anläggningskännedom
Mer information

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Brian McConnell tfn 070-562 34 58 eller Linda Lindgren tfn 070-225 61 69

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Summer Lovlinger tfn 070-194 56 64

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – André Hellberg, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Ingemar Eriksson, Unionen – Björn Larsson. Samtliga nås på

telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 21 maj, 2023. Vänta inte med din ansökan, sök redan idag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Kontaktperson
Summer Lovlinger
Telefon
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
22 juni 2023 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

UL trafikerar Forsmark med bussar som har trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare