Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Ingenjör inom återkommande kontroll

Är du kvalitetsmedveten och gillar att samarbeta med andra? Vill du ha roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Nu söker vi en ingenjör till gruppen återkommande kontroll, som ingår i enheten strukturell integritet och bränsleservice på Forsmarks Kraftgrupp. Låter det intressant? Häng med på vår resa!

Om jobbet
Gruppens arbete sträcker sig från tolkning av föreskrifter, utformning av kontrollprogram, upphandling och kvalificering av provningsutrustningar ända till planering och arbetsledning av de leverantörer som utför provningarna. Återkommande kontroll utförs på många olika delar och med en bred variation av metoder och utrustningar. Gruppen Återkommande kontroll ansvarar för all myndighetsstyrd oförstörande provning (OFP).

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som ingenjör inom återkommande kontroll är:
  • Skriva och underhålla kontrollprogram, hantera protokoll samt granska rapporter och övrig dokumentation.
  • Arbetsleda inhyrd personal inom flera olika områden såsom avsyning, OFP etc.
  • Planera och delta i/leda arbete under de årliga revisionsavställningarna
Arbetet sker både självständigt och i samarbete med många funktioner inom och utanför Forsmark och kan till viss del utföras på distans. Det är ett flexibelt arbete och det finns goda förutsättningar för att forma arbetet själv. Det finns stora möjligheter att utvecklas i rollen mot den inriktning man finner intressant.

Resor inom Sverige och utlandet kan förekomma. Tjänsten är förlagd till dagtid men det förekommer revisions- och helgarbete. I dagsläget arbetar ytterligare två ingenjörer i gruppen med liknande arbetsuppgifter.

Om dig
Eftersom du har många kontaktytor i ditt arbete är det viktigt att du är bra på att kommunicera och samarbeta med andra människor. Vi lägger stor vikt vid dokumentation så vana av och intresse för att dokumentera ditt arbete på ett strukturerat sätt är viktigt. Du behöver ha lätt för att anpassa dig efter ändrade förutsättningar samtidigt som du är mycket kvalitetsmedveten och har ett systematiskt arbetssätt. Du ser möjligheter istället för hinder, och du bör även ha en god förmåga att analysera och bryta ner komplexa frågor i sina beståndsdelar.

Vi ser gärna att du
  • Som lägst har teknisk gymnasialutbildning
  • har tidigare erfarenheter från OFP, projektledning eller annan lämplig inriktning gärna från industrin.
  • Har goda kunskaper i både svenska och engelska och datorvana är krav.
Kunskap om provning och/eller myndighetsföreskrifter såsom AFS eller SSMFS är meriterande. Om du har tidigare erfarenhet inom SAP ser vi det som positivt.

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Linda Palmqvist tfn 070-386 10 63 eller stf chef Pär Blombergsson tfn 070-698 21 27
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Agnes Jansson tfn 070-295 67 43

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Anders Karlsson Ledarna – Jörgen von Ubsich, SEKO – Henrik Persson, Unionen – Jenny Tjärnström. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 2 april. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter. Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i
Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
02 apr. 2023 (6 dagar kvar)

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare