HR Business Partner - Forsmarks kraftgrupp

HR Business Partner - Forsmarks kraftgrupp

Drivs du av att bygga relationer och vill få chansen att påverka i din roll? Vill du ha roligt på jobbet och samtidigt bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos oss på Forsmark. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Låter det spännande? Sök
då jobbet som vår nästa HR Business Partner till enheten HR-processer på Forsmark.

Om jobbet
Enheten HR-processer levererar strategiskt HR-stöd inom samtliga HR-processer till Forsmarks verksamhet. Som HR Business Partner kommer du att vara en del av en stor HR-grupp och samverka inom Forsmark, Ringhals och Vattenfall.

Du kommer bli en del av ett erfaret och sammansvetsat team där du är välkommen att bidra till gruppen med såväl kompetens som glädje! Inom HR-teamet behöver vi ofta vända och vrida på frågorna för att hitta rätt väg framåt för såväl Forsmark som systerenheten
Ringhals och det är viktigt att du förstår vikten av att driva och förankra frågor i en stor organisation.

Arbetsuppgifter
  • Leverans av strategiskt HR-stöd till en eller flera avdelningar inom Forsmarks verksamhet
  • Ansvarar för ett område inom HR där du äger, utvecklar, driver och gör dina kollegor framgångsrika
  • Du ingår i ledningsgruppen för tilldelad avdelning och du stöttar en miljardverksamhet med hundratals medarbetare

Vi har delat upp HRs ansvarsområden internt i Hälsa och Mångfald/Inkludering, Kompetensförsörjning, Ledarskap & Kultur samt Comp/Ben och Industrial Relations. Du kommer att få ägandeskap för ett av dessa områden.

Om dig
Vi söker dig som har ett stort intresse, engagemang och kunskap inom HR-området. Arbetet ställer stora krav på självständighet och att du har ett eget inre driv. Du behöver vara tydlig och du har förmågan att kommunicera med chefer och ledningsgrupper om vad som förväntas i olika sammanhang. Du förväntas påverka och är ansvarig HRBP ute i din del av verksamheten.

Vidare har du lätt för att skapa relationer och har en väl utvecklad samarbetsförmåga. Samarbetet och relationsskapandet är omfattande med både chefer, personalorganisationer, internt i gruppen och inom Vattenfallkoncernen.

Vi ser gärna också att du:

  • har personalvetarutbildning eller motsvarande erfarenhet
  • har jobbat några år med både chefsstöd och operativ HR inom till exempel rekrytering, rehab, omställning, organisationsutveckling, individ- och gruppärenden, lönebildning och utvecklingsaktiviteter.
  • är administrativt skicklig med god kunskap i Officepaketet
  • flytande i svenska både i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Jenny Nedemark tfn 070-236 02 19

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Agnes Jansson tfn 070-295 67 43.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Elisabeth Wellander, Ledarna – Christer Gustafsson, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Jeanette Manfredsson. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 17 mars. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter. Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i
Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 17 apr 2023 (22 dagar kvar)