Hoppa till innehåll
ValueOne AB logotyp

Strategisk inköpare

Ansök nu
ValueOne söker en Strategisk inköpare med erfarenhet av att upphandla CAPEX för ett konsultuppdrag hos ett tillverkande företag i Uppland. Uppdraget ska tillsättas omgående.

ValueOne är specialister inom Supply Chain Management - inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning och rekryteringsstöd inom vårt specialistområde samt verksamhetsutveckling av företags funktion för Supply Chain avseende strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Vi kan erbjuda en mängd olika uppdrag på alla nivåer inom Supply Chain Management. Som konsult hos ValueOne ingår du i ett professionellt och driftigt team bestående av de främsta konsulterna inom inköp och logistik. Väljer du att gå med i vårt team erbjuds du:
 • en marknadsmässig lön, som du själv kan påverka
 • marknadsledande tjänstepension
 • generös sjuk- och vårdförsäkring
 • friskvårdsbidrag
 • personlig coachning och karriärrådgivning
 • nätverksträffar med kompetenta kollegor och Supply Chain professionals genom återkommande event och föreläsningar
 • kompetensutveckling genom världsledande individanpassade utbildningar och kurser inom Supply Chain tack vare vårt partnerskap med CIPS (www.cips.org).
Om rollen
Som Strategisk inköpare ansvarar du för att driva upphandlingar av CAPEX, bland annat maskiner och utrustning till produktion. Det övergripande uppdraget är att bygga försörjningsbasen från grunden, utveckla strategier för olika inköpsaktiviteter och aktivt driva leverantörsoptimering i relation till kostnad, kvalitet och tillförlitlighet. Arbetet sker i nära samarbete med övriga instanser inom bolaget såsom logistik, projektinköp, tillverkning, ekonomi etc.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
 • Upphandla CAPEX (maskiner och produktionsutrustning).
 • Hantera leverantörsrelationer och förhandla kommersiella villkor.
 • Revidera inköpskontrakt och hantera större avvikelser / reklamationer.
 • Hantera och utveckla befintlig leverantörsbas.
 • Uppsökande och implementering av nya leverantörer.
Erfarenhet och kompetens
Vi söker dig som har några års erfarenhet inom kommersiellt inköp, varav något år på strategisk nivå. Du har erfarenhet av att upphandla CAPEX som exempelvis produktionsutrustning. Erfarenhet från att jobba i en tillverkande organisation med komplexa tekniska produkter är ett krav. Du är van vid att utvärdera och utveckla leverantörer, förhandla och utforma avtal, gärna inom en global matrisorganisation. Kunskaper i SAP är meriterande.

Som person är du en duktig stakeholder manager som är drivande, affärs och resultatinriktad. Vidare är du analytisk och van att fatta beslut. Du har ett långsiktigt perspektiv med förmåga att utmana staus que. Du har god förmåga att leda informella team och samarbeta mot gemensamma mål. Du har en god kommunikativ förmåga och kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökan
Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: http://valueone.se/aktuella-jobb/. Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Johanna Hallnemo på telefon: 072-143 23 79.

Mer info
Område
Yrkesroll
Sista ansökningsdag
11 juli 2023 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare