Hoppa till innehåll
Forsmark Kraftgrupp logotyp

Processingenjör till Forsmark

Ansök nu
Är du förtroendeingivande, har en god analytisk förmåga och trivs i en roll med många kontaktytor? Vill du vara med och bevara samt utveckla kärnkraftsverksamheten och våra processystem för att säkerställa Sveriges långsiktiga energiförsörjning?

Du har nu möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida.

Om rollen

Vi söker nu en systemförvaltare för processystem till Systemförvaltning Mek, Process och Bygg (NEAM). Enheten arbetar med att utveckla och bibehålla hög tillgänglighet över tid för alla Forsmarks samtliga system och byggnader. Det innebär att långsiktigt belysa behov för anläggningen genom att sammanställa, redovisa och förverkliga.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Hos oss får du stort ansvar och god kompetensutveckling. Du kommer att ingå i en grupp bestående av erfarna kollegor med lång erfarenhet av kärnkraftsbranschen men mestadels ha ett tätt samarbete med representanter från drift, underhåll och teknikavdelningen på Forsmark samt externa parter.

Dina arbetsuppgifter innefattar att:
  • Vara ansvarig för systemområden inom processen för ånga, vatten, tryckluft, brandvatten, värme och kyla
  • Sammanhålla inventering av åtgärder för att säkra anläggningarnas framtida drift, funktion och status inom beslutad budget
  • Identifiera behov, initiera förstudier, utredningar och analyser för anläggningsförnyelse samt agera beställare och projektsponsor för dessa
  • Aktivt delta i arbetet med att utveckla metoder och processer
Din bakgrund

Vi söker dig som är trygg och som inger förtroende. Du har lätt för att identifiera den viktigaste informationen ur en mängd, sammanställa och presentera den. Du sätter upp mål och driver ditt eget arbete framåt från behovsidentifiering till genomfört projekt för att skapa de bästa förutsättningarna inom ditt ansvarsområde. Vidare är det viktigt att du förstår vikten av god kommunikation då du i denna roll har många kontaktytor samt förväntas hålla i möten och presentationer.

För att lyckas i rollen tror vi att du har minst några års erfarenhet av processindustrin och av processystem. Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet av kärnkraftsverksamhet, men det är inget krav. Avslutningsvis kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska, i tal och skrift.

Mer information

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Jonas Buch på tfn 072-219 24 63. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Angeliqa Haapanen på angeliqa.haapanen@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Hans Lindqvist, Ledarna – Helena Arneberth, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Mia Friberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast 6 juni 2023. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
06 juni 2023 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

UL trafikerar Forsmark med bussar som har trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare