Underhållstekniker med inriktning vibrationsmätning

Underhållstekniker med inriktning vibrationsmätning

Trivs du i en ansvarstagande roll och värdesätter gott samarbete? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Tekniker till gruppen för mekaniskt underhåll med inriktning mot förebyggande/tillståndbaserat underhåll på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Som Tekniker kommer du att ingå i en operativ grupp på Forsmark där vi utför underhåll på komponenter tillhörande reaktor- och turbinanläggning samt deras hjälpsystem, såsom dieselmotorer, pumpar, ventiler, värmeväxlare, tankar och övrig kringutrustning. Vi utför i huvudsak förebyggande underhåll men även avhjälpande- och myndighetsstyrt underhåll. Du kommer ingå i en grupp med stor erfarenhet inom området. Du kommer tillsammans med kollegor ansvara för områden inom tillståndsbaserat underhåll men det förekommer även allmänt mekande.

I arbetet ingår:
  • Tillståndsbaserat underhåll, såsom vibrationsmätning, smörjning etc.
  • Enklare analyser av vibrationsmätning
  • Visst förebyggande och avhjälpande underhåll av mekanisk utrustning
  • Förberedelser av kommande arbeten, såsom beredning och planering
Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten när en viss erfarenhetsnivå har uppnåtts.

Din bakgrund
Vi ser gärna att du:
  • Har gymnasieutbildning eller motsvarande, gärna med inriktning teknik. Eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
  • Har körkort B
Meriterande är om du har erfarenhet av mekaniskt underhåll samt kunskaper inom komponenter, exempelvis pumpar, ventiler.

Som person är du ansvarstagande och tar initiativ för att driva ditt arbete framåt. Vi arbetar tätt ihop i gruppen, därför är det viktigt att du värdesätter gott samarbete och bidrar till ett bra gruppklimat. Du har lätt för att arbeta strukturerat och är lösningsorienterad.

Mer information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Tommy Hillgren, 070-362 19 35, kollega Tuija Vuontisvaara, 073-2324637

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Evelyn Fjellsdotter tfn 073 – 088 20 37

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Anders Karlsson, Ledarna – Arvo Jelekäinen, SEKO – Henrik Persson, Unionen – Jenny Tjärnström. Samtliga nås på telefon 0173-81 000. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 1 december 2022.

Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag! Urval sker efter sista ansökningsdag.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 1 dec 2022 (2 dagar kvar)