Underhållsingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Underhållsingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Elunderhåll är en av sju enheter på underhållsavdelningen på Forsmark och ansvarar för arbetsledning av insatser inom el-området på anläggningen. Vi utför det mesta av underhållet på elkraftsanläggningar, genomför underhålls- och störningsanalyser, kretskontroll, kretsfunktionskontroll samt provning innan driftsättning. Vi ansvarar också för granskning av specifikationer och införandeplaner för anläggningsändringar. Just nu söker vi en underhållsingenjör som vill vara med och utveckla vårt arbete.

Arbetsuppgifter
  • Planera och utföra förebyggande underhåll inom både låg- och högspänning
  • Optimera och förbättra underhållsrutiner och metodiker
  • Felsöka och genomföra avhjälpande underhåll
  • Analysera och utveckla underhållsarbetet inom området
  • Arbeta både med systemfunktion och tekniska detaljfrågor
  • Rapportskrivning samt utredningar inom ansvarsområdet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasie- eller högskoleutbildning med inriktning el/elkraft. Har du branschvana från elområdet, kunskaper i felsökning inom el eller kärnteknisk bakgrund ses det som meriterande. Du besitter goda kunskaper i det svenska språket och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Goda kunskaper i engelska ses som meriterande. Körkort B erfordras.

Vi värdesätter din förmåga att samarbeta och vi tror att du är en ambitiös lagspelare då arbetet innebär nära kontakt med övriga enheter inom organisationen och externa kontakter och leverantörer. Som person är du är initiativtagande, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har en vilja att hjälpa andra. Du är en problemlösare som anstränger dig för att leverera lösningar och du har en förmåga att behålla fokus i pressade situationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
Forsmarks Kraftgrupp AB har cirka 1200 anställda och ingår i Vattenfallkoncernen som erbjuder en intern, europeisk arbetsmarknad vilket kan ge en fantastisk utveckling åt den enskilde – och som koncernen gärna uppmuntrar!

Placeringsort
Forsmark
Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du, om/när arbetet tillåter, möjlighet att arbeta på restid - du jobbar helt enkelt på bussen. Du har även möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Kontakt
Information om tjänsten – Rekryterande chef Tobias Burman, 076- 768 20 71 eller medarbetare på guppen Sandra Westerstedt 070-372 53 57.
Information om rekryteringsprocessen – Rekryterare Natasha Velevska, 073- 801 45 80.

Fackliga representanter
Akademikerna – Katarzyna Ciosek Högström
Ledarna – Arvo Jelekäinen
SEKO – Birgitta Nilsson
Unionen – Ralph Vall
Samtliga nås på telefon 0173-81 000

Välkommen med din ansökan senast den 27 februari 2020

Vi ser fram emot din ansökan!
Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.
Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har cirka 1200 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid Upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle. Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)