Systemingenjör – inriktning pumpar och tillståndsbaserat underhåll

Systemingenjör – inriktning pumpar och tillståndsbaserat underhåll

Har du ett stort intresse för mekaniskt underhåll och vill arbeta i en dynamisk grupp som ansvarar för mekaniska komponenter? Då kan det vara dig vi söker!

Enheten Mekaniskt Underhåll ansvarar för allt mekaniskt underhåll för Forsmarks tre produktionsanläggningar. Enheten är indelad i fem grupper var av två är ingenjörsgrupper och de andra tre grupperna arbetar med operativt underhåll. Denna tjänst är på GN-MM4, en av ingenjörstrupperna.

GN-MM4 har underhållsansvar för samtliga mekaniska komponenter inom sitt tilldelade ansvarsområde som är turbiner och turbinsträng, TBU, vibrationsanalys, pumpar, intag och ytterområdet. Ansvarsområdena är i dagsläget fördelade på ca 10 ingenjörer.

Vi är ett litet team som brinner för våra uppgifter; gruppen präglas av engagemang och öppenhet, vi har högt i tak och en hjälpsam kultur.

Som ingenjör med inriktning Pump inom GN-MM4 kommer du främst, tillsammans med de två andra ingenjörerna inom pumpområdet, ansvara för underhållsupplägg och utförande på samtliga pumpar och kompressorer F1, F2 och F3. Tjänsten innefattar också ett nära samarbete med ingenjörer och tekniker inom området för tillståndsbaserat underhåll.

Som Systemingenjör ansvarar du också för:
  • Felsökning och genomförande av avhjälpande underhåll
  • Analysarbete och utveckling av underhållet inom området
  • Att agera som arbetsledare under revisionerna
  • Optimering och förbättring av underhållsrutiner
  • Bidra i arbetet med statusbedömning av komponenter inom området
  • Då anläggningen har behov av det; förslag till förnyelse inom området
Kvalifikationer
  • Ingenjörsexamen inom maskinteknik eller att du genom erfarenhet av mekaniskt underhåll har förvärvat motsvarande kunskaper
  • Erfarenhet inom området tillståndsbaserat underhåll är starkt meriterande
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
För att lyckas i din roll behöver du vara engagerad, kvalitetsmedveten och resultatinriktad. Du är intresserad av att analysera och förstå roterande mekanisk utrustning i allmänhet och pumpar i synnerhet. Vi tror att du är lika bra på att arbeta självständigt som tillsammans med andra för att nå resultat. Är trygg, stabil och har självinsikt. Du trivs med att dela med dig av dina kunskaper och uppskattar att arbeta i grupp. Serviceinriktad och har god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder dig
Ett utvecklade arbete i en miljö där teknik och säkerhet står i centrum. I den här tjänsten får du möjlighet att kombinera ditt intresse för teknik med administrativt arbete. Hos oss får du stort ansvar och god kompetensutveckling.

I Forsmark satsar vi på framtiden och gör mångmiljardinvesteringar i anläggningen för att säkerställa produktion och säkerhet i minst 20 år till.

En tjänst hos oss kan vara första steget till en karriär i en av Europas största energikoncerner!

Placeringsort Forsmark.
Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna, 07:15 och 15:45

Välkommen med din ansökan senast den 6 januari 2019
Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

För ytterligare information
Om tjänsten - Rekryterande chef Kristoffer Sjöberg, 072-732 54 54
Om rekryteringsprocessen - Rekryterare Ingela Ström, 072-588 21 45

Fackliga representanter
Akademikerna – Katarzyna Ciosek Högström, Ledarna – Arvo Jelekäinen, SEKO – Roger Persson, Unionen – Robin Carlberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Mekanik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 6 jan (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 1100 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle.

Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se