Systemingenjör Områdesansvarig - Forsmark Kraftgrupp AB

Systemingenjör Områdesansvarig - Forsmark Kraftgrupp AB

Har du ett intresse för kraftelektronik och trivs med en ledande och planerande roll? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Nu söker vi en områdesansvarig för kraftelektronik till gruppen elkraftsunderhåll/anläggning (GN-MEA) på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Enheten ansvarar för el-underhållet på Forsmarks kärnkraftverk, både under drift- och revisionsperioderna. Som områdesansvarig börjar du arbetsdagen med enhetens gemensamma morgonmöte, där vi går igenom inkomna/planerade arbetsordrar och dagens planerade jobb. Efter mötet förbereder du arbetet tillsammans med dina kollegor innan underhållet i anläggningen genomförs.

Enheten är uppdelad i tre grupper och du kommer att arbeta i en grupp som är blandad vad gäller bakgrund och kompetenser. Vi är ett team som dagligen jobbar nära varandra, vilket bidrar till ett klimat där vi lyfter och hjälper varandra att nå våra gemensamma mål.

Exempel på dina ansvarsområden och arbetsuppgifter:
 • Leda, fördela, planera och bereda arbeten
 • Genomföra förebyggande och avhjälpande underhåll
 • Planera både det dagliga och långsiktiga arbetet samt stötta och bidra i ekonomiska frågor så som plan- och budgetarbete tillsammans med gruppchef
 • Arbeta fram strukturer, metoder och strategier för att effektivisera vardagen
 • Samverka med övriga enheter i organisationen och Vattenfallskoncernen, ha tät kontakt med externa leverantörer/verkstäder
 • Beredskapstjänstgöring kan ingå i tjänsten när tillräcklig kompetens erhållits.
 • Delta i förnyelseprocesser inom kraftelektronik
 • Delta i analyser som till exempel störningsanalyser

Om dig

Vi ser gärna att du har:
 • Gymnasie- eller högskoleutbildning med inriktning el/elkraft eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Arbetslivserfarenhet inom elkraft, från kärnkraft eller processindustri är meriterande
 • Tidigare erfarenhet av att leda och planera underhåll är meriterande
 • Goda kunskaper i svenska (både tal och skrift) och grundläggande kunskaper i engelska
Som person trivs du att arbeta tillsammans med andra och du lägger stor vikt vid gott samarbete. Du har ett intresse för organisation och ledarskap och jobbar för att skapa engagemang och delaktighet.

Vi ser gärna att du har ett proaktivt arbetssätt och att du trivs med att planera, organisera och prioritera ditt och andras arbete. Du ser möjligheter i förändringar och har lätt för att anpassa dig till ändrade förhållanden. Du har ett genuint intresse inom ditt område, en positiv attityd och följer uppsatta riktlinjer och beslut.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftsel har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till rekryterande chef Tobias Burman tfn 076-768 20 71

Medarbetare på gruppen Linnea Malmström tfn 072-223 29 33

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till rekryterare Hanna Korsby tfn 070-249 51 38

Våra fackliga representanter är: Akademikerna Anders Karlsson, Ledarna Jörgen von Ubisch, SEKO Henrik Persson, Unionen Jenny Tjärnström. Samtliga nås på tfn 0173-81 000.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Välkommen med din ansökan senast den 2 juni, 2022.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 2 juni 2022 (12 dagar kvar)