Systemingenjör - Forsmark Kraftgrupp AB

Systemingenjör - Forsmark Kraftgrupp AB

Är du en driven elkraftsingenjör som vill utvecklas tillsammans med oss på el-underhåll? Vill du samtidigt vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi medarbetare inom provning till enheten el-underhåll (NME) på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Enheten ansvarar för el-underhållet på Forsmarks samtliga block. I detta ingår bland annat provning, som görs i samband med driftsättning av utrustning i anläggningen. Som medarbetare hos oss kommer du att arbeta tillsammans med erfarna kollegor med bred kompetens inom el-området.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Hantera arbetsordrar i vårt drift- och underhållssystem
  • Planera för och resurssätta provning. Du kommer att samverka med andra enheter i samband med förberedelse, planering och genomförande av provning
  • Felsöka under provning och vid övrigt el-underhållsarbete
  • Skriva rapporter och genomföra störningsanalyser
  • Planera och genomföra förebyggande/avhjälpande underhåll i anläggningen.
Beredskapstjänstgöring förekommer i tjänsten när viss erfarenhetsnivå har uppnåtts.

Om dig
Vi ser gärna att du har:
  • Gymnasie- eller högskoleutbildning med inriktning el/elkraft eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Arbetslivserfarenhet inom elkraft, från kärnkraft eller processindustri är meriterande
  • Goda kunskaper i svenska (både tal och skrift) och grundläggande kunskaper i engelska
  • Kunskaper i felsökning/kretsschemaläsning kan ses som meriterande
  • Körkort B
Som person trivs du med att arbeta tillsammans med andra och du lägger stor vikt vid gott samarbete. Du håller en god struktur i ditt arbete där du planerar och organiserar. Du har ett genuint intresse inom ditt område och har en positiv attityd.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftsel har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till rekryterande chefer Tobias Burman tfn 076 – 768 20 71, Oskar Molarin tfn 070 – 251 68 77 eller arbetsledare på enheten Diana Roming, 070-222 94 28.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till rekryterare Hanna Korsby tfn 070-249 51 38.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna Anders Karlsson, Ledarna Jörgen von Ubisch, SEKO Henrik Persson, Unionen Jenny Tjärnström. Samtliga nås på tfn 0173-81 000.

Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti 2022.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 22 aug 2022 (5 dagar kvar)