Systemförvaltare och beställarrepresentant inom anläggningsutveckling - Forsmarks Kraftgrupp AB

Systemförvaltare och beställarrepresentant inom anläggningsutveckling - Forsmarks Kraftgrupp AB

Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?
Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en systemförvaltare och beställarrepresentant inom anläggningsutveckling till Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Enheten Anläggningsteknik ansvarar för att förvalta och omhänderta behov i automationssystem inom Forsmarks produktionsanläggningar. Gruppen verkar inom två roller, som systemförvaltare och beställarrepresentant. Systemförvaltarrollen identifierar anläggningsbehov genom tvärfunktionellt samarbete och kunskapsinsamling inom organisationen. I beställarrepresentantrollen är vi beställare för projekt, ansvarar för projektetens affärsnytta, kravuppfyllnad och tekniska kvalité.

Som systemförvaltare och beställarrepresentant inom anläggningsutveckling kommer du att ingå i ett omtänksamt team som har trivsam stämning och stark lagkänsla. Du får en stor variation i arbetsuppgifter och många kontaktytor. Trivs du att jobba i en roll där du utgör sömmen för att sy samman organisationens olika perspektiv är detta möjligheten.

Dina arbetsuppgifter
  • Arbeta för en kontinuerlig förbättring av anläggningens tillgänglighet
  • Identifiera, definiera och hantera anläggningsbehov
  • Analysera uppkomna fel och föreslå åtgärder för att återställa tillgänglighet och undvika återupprepningar
  • Utveckla en strategi för systemet för att långsiktigt främja systemets hälsa
  • Företräda beställande enhet/avdelning och säkerställa att beslutade åtgärder genomförs

Om dig

Vi ser gärna att du har högskole- eller civilingenjörsutbildning och goda kunskaper i svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet som projektledare, erfarenhet av förvaltning och anläggningskännedom inom Forsmark.

Som person är du strukturerad, har lätt för att samarbeta med andra och trivs med att jobba mot långsiktiga mål. Du har ett strategiskt tänk, en verbal förmåga och lyhördhet som hjälper dig vid bland annat presentationer av projekt. Vidare är du självgående och kan hitta ditt sätt för att framgångsrikt lösa vissa uppgifter.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef John Lindefeldt tfn 072-240 83 19.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Terese Johansson tfn 073-097 79 22.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Hans Lindqvist, Ledarna – Helena Arneberth, SEKO – Conny Nordström, Unionen – Mia Friberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 22 maj 2022.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (1 dag kvar)