Svensk Kärnbränslehantering AB söker specialist inom Geodesi och GIS

Svensk Kärnbränslehantering AB söker specialist inom Geodesi och GIS

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.


Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor. Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle och radioaktivt avfall. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu och under lång tid framöver kommer vi att behöva dig som tycker det är spännande att arbeta med säkerhets- och miljöfrågor, forskning, samhällsutveckling och drift. Vill du bli en av oss? Tillsammans kan vi skapa en säkrare miljö att leva i.

Här kommer du att arbeta
Inom SKB:s avdelning Forskning och utveckling finns enheten Platsmodellering och övervakning. Enheten ansvarar för att:
 • förvalta och utveckla metoder för undersökningar och platsövervakning
 • utveckla och genomföra pågående platsövervakning i Forsmark
 • genomföra pågående platsövervakning för Äspölaboratoriet och dess omgivningar
 • genomföra undersökningar i Forsmark
 • förvalta och utveckla modelleringsmetodik med bärighet på platsförståelse
 • genomföra platsmodellering
 • förvalta och utveckla infrastruktur i anslutning till platsövervakning och undersökningar
Till denna enhet söker vi nu en specialist inom geodesi och GIS.

Vad du kommer att göra
Du kommer att arbeta med GIS- samordning, GIS-stöd och karthantering samt med att beställa och arbetsleda inmätningar och utsättningar . I rollen ger du support och utbildar dina kollegor inom GIS och olika system för karthantering. Du kommer att, i samarbete med central funktion, ansvara för förvaltningen och utvecklingen av GIS-tekniken i arbetsgruppen. Arbetet innebär samverkan och integration med experter inom bland annat geologi, ekologi, projektering och platsövervakning. I denna kreativa miljö erbjuds goda förutsättningar för dig att utveckla och fördjupa din expertis.

Vi söker dig som har bakgrundskunskaper inom relevant område och erfarenhet av att praktiskt tillämpa sina kunskaper. Vi ser att du behöver:
 • goda kunskaper av att arbeta med ArcGIS Pro, ArcGIS-server samt ArcGIS-portal
 • erfarenhet av koordinattransformering och kartprojektioner
 • erfarenhet av utsättning och inmätning
 • erfarenheter av att arbeta med databaser
 • erfarenhet av arbetsledning
För att lyckas med framdriften i de projekt och utmaningar som vi står inför är det viktigt att du är drivande och resultatorienterad. Din kommunikativa förmåga liksom goda samarbetsförmåga är mycket viktig då du både underhåller befintliga kontaktytor samt skapar nya, både internt och externt. Som person är du strukturerad och kan ta egna initiativ. Att vara ödmjuk, både inför medarbetare och kommande utmaningar, ser vi som en självklarhet.

Det är meriterande om du
 • har erfarenhet av stora bergbyggnadsprojekt.
Varför välja oss
Hos oss får möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Malin Mikic 070-325 01 99
Rekryterare: Zanko Dasko, 0702-53 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar.

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 30 januari 2020. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 30 jan 2020 (5 dagar kvar)