Projekteringsledare mark och anläggning – Svensk Kärnbränslehantering AB

Projekteringsledare mark och anläggning – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.


Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

I Forsmark planerar SKB bygga ut det befintliga slutförvaret för kortlivat radioaktivt avfall, SFR, samt bygga ett nytt slutförvar för använt kärnbränsle. Däri ingår att utöka samt uppföra en ny industrianläggning om cirka 20 hektar.

Här kommer du att arbeta
Avdelning Konstruktion och bygg har ett företagsövergripande uppdrag att konstruera och utveckla SKB:s samtliga kärntekniska anläggningar. Som projekteringsledare mark och anläggning blir du en viktig projektmedlem i SKB:s stora projekt i Forsmark.

Vad du kommer att göra
  • Samordna byggfrågor i projektering med andra teknikområden och projekt för platsen Forsmark
  • Utveckla befintliga konstruktionslösningar för att uppföra den anläggning som ska slutförvara Sveriges kärnavfall.
  • Tillsammans med projektgruppen bereda och utvärdera förfrågningar av detaljprojektering och entreprenad för planerade anläggningsprojekt.
  • Styra och följa upp detaljprojektering i samarbete med externa leverantörer.
Vi söker dig som har
  • högskoleingenjör/civilingenjör med bygginriktning alternativt motsvarande kunskaper genom lång arbetslivserfarenhet
  • erfarenhet från väg- eller anläggningsprojektering, gärna i ledande roll
  • goda kunskaper i konstruktionsverktyg och gällande regelverk
Vi söker dig med goda ledaregenskaper, du är tydlig, tålmodig, lyhörd och entusiasmerande. Du är ansvarstagande och bidrar till att utveckla en verksamhet efter uppsatta mål. För att lyckas i rollen har du en god helhetssyn och du förstår och hanterar ändrade förutsättningar och förändringar. Vidare har du lätt för att samverka och du är bra på att skapa och bibehålla goda relationer.

Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Kim Vendersvik, 070-384 05 50
Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar/Forsmark

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 5 Mars 2020. Urval sker löpande, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Industri & Anläggning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 5 mars 2020 (5 dagar kvar)