Processtekniker Dekontverstäderna – Forsmarks Kraftgrupp

Processtekniker Dekontverstäderna – Forsmarks Kraftgrupp

Gruppen Fast avfall (NPIF) på Forsmarks Kraftgrupp består av ca 15 medarbetare, allt från ingenjörer till operativ personal. Gruppen ansvarar för hantering och friklassning av fast kärnavfall från samtliga block, kontakter mot SKB, hantering av lager, tunga transporter samt verksamheten i dekontverkstäderna. Att ge tekniskt stöd i projekt samt utföra analyser och utredningar inom ansvarsområdet ingår även i gruppens ansvar.

Arbetsuppgifter
  • Arbeta operativt i dekontverkstäderna med systembundna komponenter samt dekont inför friklassning
  • Arbeta operativt med att processa låg- och medelaktivt avfall. I avfallsarbetet kan det även ingå kokillhantering, friklassning/dekontsanering av ej systembundet avfall samt transporter
Arbetet utförs i team och skiftgång/beredskap kan förekomma under revisioner. Vi eftersträvar att erbjuda varierande arbetsuppgifter och har därför arbetsrotation mellan olika arbetsmoment inom gruppen.
Under de närmaste åren kommer en uppdatering av dekontverkstäderna att ske, du ges då möjligheten att vara med i denna förändringsprocess.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasieutbildning och har praktisk erfarenhet från exempelvis verkstadsarbete, drift, underhåll eller strålskydd. Meriterande är om du har erfarenhet inom kärnkraftsbranschen. Har du utbildning inom travers, truck, höga tryck och/eller heta arbeten ses detta som meriterande. Du har goda kunskaper i svenska och engelska.

Som person lägger du stor vikt vid noggrannhet och kvalitet, du är även praktiskt lagd och gillar fysiskt arbete. Arbetsbelastningen och arbetsuppgifterna är varierande och det är därför viktigt att du har ett flexibelt förhållningssätt. Du besitter en förmåga att växla arbetstempo och samtidigt behålla lugnet och fokusera på rätt saker. Du kommer att arbeta mycket i team och mot andra avdelningar och det är därför viktigt att du är bra på att samarbeta.

Vi erbjuder dig
Forsmarks Kraftgrupp AB har cirka 1200 anställda och ingår i Vattenfallkoncernen som erbjuder en intern, europeisk arbetsmarknad vilket kan ge en fantastisk utveckling åt den enskilde – och som koncernen gärna uppmuntrar!

Placeringsort
Forsmark
Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du, om/när arbetet tillåter, möjlighet att arbeta på restid - du jobbar helt enkelt på bussen.

Kontakt
Information om tjänsten – Rekryterande chef Lars Johansson, 070-565 57 62.
Information om rekryteringsprocessen – Rekryterare Natasha Velevska, 073-801 45 80.

Fackliga representanter
Akademikerna – André Hellberg
Ledarna – Anneli Persson
SEKO – Ingemar Eriksson
Unionen – Conny Hallberg
Samtliga nås på telefon 0173-81 000

Välkommen med din ansökan senast den 1 december 2019.

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har cirka 1200 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid Upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle.

Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 1 dec 2019 (8 dagar kvar)