Processingenjör Driftstöd – Forsmarks Kraftgrupp

Processingenjör Driftstöd – Forsmarks Kraftgrupp

Driftstöd på Forsmark 1 (GN-PS1) har tre huvudsakliga syften; att ta fram och bereda beslutsunderlag till driftledningen, stödja och utveckla operativ drift samt att verka för en säker drift. Som processingenjör på Driftstöd kommer du att utgöra ett viktigt stöd till driftledningen på Forsmark 1 och du får möjlighet att arbeta inom ett brett spann av intressanta arbetsuppgifter.

Arbetsuppgifter
  • Genomföra primära säkerhetsgranskningar och sakgranskningar inom avdelningens
ansvarsområde
  • Styra, fördela och följa upp RO åtgärder i ERFKA för Forsmark 1
  • Medverka vid drift- och revisionsplanering bl.a. genom att ta fram specifika driftordrar
  • Skriva driftordrar, driftmeddelanden och utbildningsmeddelanden
  • Stöd till driftledningen i säkerhetsrelaterade frågeställningar
  • Operativt stöd till driftvakt och driftpersonalen
  • Bistå andra avdelningar/grupper vid driftsfrågor kopplade till analyser och utredningar
  • Sammanhållande för skalventilprovning
  • Delta under revisioner beroende på behov och kompetens
  • Övriga arbetsuppgifter utifrån NPS1 verksamhet beroende på kompetens

Kvalifikationer

Du har lägst en gymnasieutbildning med teknisk inriktning. Flerårig erfarenhet i kärnkraftsbranschen och god anläggningskännedom om Forsmark 1 eller 2 liksom erfarenhet av kontrollrumsarbete är meriterande. Goda kunskaper i det svenska språket är ett krav.

Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och därför är det viktigt att du är kvalitetsmedveten, målinriktad och ansvarstagande. Du är serviceinriktad, flexibel och har lätt för att samarbeta och delar gärna med dig utav dina kunskaper så att gruppen och verksamheten kan utvecklas.


Vi erbjuder dig

Forsmarks Kraftgrupp AB har cirka 1200 anställda och ingår i Vattenfallkoncernen som erbjuder en intern, europeisk arbetsmarknad vilket kan ge en fantastisk utveckling åt den enskilde – och som koncernen gärna uppmuntrar!

Placeringsort
Forsmark
Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du, om/när arbetet tillåter, möjlighet att arbeta på restid - du jobbar helt enkelt på bussen. Du har även möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Kontakt
Information om tjänsten – Rekryterande chef Johan Wästberg, 070- 591 79 99.
Information om rekryteringsprocessen – Rekryterare Natasha Velevska, 073- 801 45 80.

Fackliga representanter
Akademikerna – André Hellberg
Ledarna – Anneli Persson
SEKO – Ingemar Eriksson
Unionen – Conny Hallberg
Samtliga nås på telefon 0173-81 000

Välkommen med din ansökan senast den 5 februari 2019

Vi ser fram emot din ansökan!
Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.
Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har cirka 1200 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid Upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle. Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 5 feb 2020 (8 dagar kvar)