Operativ beställare - Svensk Kärnbränslehantering

Operativ beställare - Svensk Kärnbränslehantering

Tiden är inne. Tillsammans ska vi bygga ett världsunikt slutförvarssystem.

Bygget av Öresundsbron, flytten av Kiruna eller förbifart Stockholm är några av de största byggprojekten i Sverige. Nu är tiden inne att inleda tre stora byggprojekt som ska skydda människor och miljö i 100 000 år.

Vill du arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt? Tillsammans med dina kolleger kommer du att bidra till en säker och hållbar hantering av svenskt radioaktivt avfall med liten påverkan på klimat och miljö.

Uppdraget är i stora delar ett pionjärarbete och innebär många komplexa utmaningar inom bygg-, konstruktions- och anläggningsarbete. Det ställer extraordinära krav på säkerhetstänkande, samarbetsförmåga och konstruktiva lösningar.

Ditt arbete kommer att göra skillnad för människor och miljö under mycket lång tid. Är du redo för utmaningen?

Nu söker vi en drivande och engagerad operativ beställare Kärnbränsleförvaret.

Vad du kommer att göra
Du kommer att arbeta som operativ beställare för en del av program Kärnbränsleförvaret tillsammans med övriga operativa beställare på enheten.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Förvalta och utveckla anläggningskrav som ska gälla för Kärnbränsleförvaret samt den kravbild som gäller för det färdigbyggda slutförvaret
  • Ta fram och följa upp internbeställning för vidare konstruktion och uppförande av Kärnbränsleförvaret
  • Vara beställarens representant i olika styrgrupper i genomförandet av Program Kärnbränsleförvaret
  • Medverka vid utveckling av tidsplaner och kalkyler för slutförvarssystemet
  • Genomföra förstudier och analyser för olika skeden; projektering, bygge samt drift- och förvaltningsskede i syfte att utveckla och optimera Kärnbränsleförvaret
Resor i tjänsten förekommer.

Vem är du?
Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen, alternativt är högskoleingenjör, med lång relevant erfarenhet.

Det är meriterande om du har
  • erfarenhet från arbete med tekniskt komplexa kravbilder
  • erfarenhet av stora industri- eller infrastrukturprojekt.
  • kunskap om SKB:s slutförvarssystem för använt kärnbränsle (KBS-3) samt insikt i samspel mellan teknik, säkerhet och byggverksamhet
  • förståelse för analyser av säkerhet efter förslutning för geologisk slutförvaring av radioaktivt avfall
Eftersom arbetet medför många interna och externa kontakter behöver du ha god social förmåga och se värdet av gott samarbete med andra. Du är ansvarstagande och kan självständigt planera, organisera och prioritera ditt arbete för att driva det framåt. Vi ser också att du har en god analytisk förmåga där du väger samman olika typer av hänsynstaganden och kan se på frågor i ett större perspektiv.

Här kommer du att arbeta
Avdelning Anläggningsutveckling har i uppgift att ta fram strategier och metoder för omhändertagandet av använt kärnbränsle och drift- och rivningsavfall från de svenska kärnkraftverken. Avdelningen ansvarar för design och utveckling av befintliga och kommande kärntekniska anläggningar och slutförvar. SKB har ansökt om att bygga ett slutförvar för använt kärnbränsle i Forsmark, i Östhammars kommun. Enheten Anläggningsutveckling Kärnbränsleförvaret har i uppdrag att beställa uppförande av och utveckla slutförvaret för använt kärnbränsle. Enheten beställer också den forskning och teknikutveckling som behövs för att säkerställa säkerhet efter förslutning av anläggningen.

Varför ska du arbeta hos oss?
Du kommer att arbeta med ett av Sveriges viktigaste miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är ett pionjärarbete och en stor och viktig investering för framtiden. Tillsammans ska vi bygga ett av världens första slutförvarssystem för använt kärnbränsle och vi har många komplexa utmaningar framför oss.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats, finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

Ytterligare information
Rekryterande chef: Ingrid Wigstrand, 070-277 09 35
Rekryterare: Natasha Velevska, 073-801 45 80

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson,
073-807 23 23.

Placeringsort: Östhammar eller Solna

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 19 januari 2021. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 19 jan 2021 (1 dag kvar)