Låstekniker- Forsmarks Kraftgrupp

Låstekniker- Forsmarks Kraftgrupp

Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en låstekniker till Forsmarks Kraftgrupp.

Om Jobbet
Låstekniker som är en del i låsservice, ingår i enheten för Anläggningsskydd och bevakning på Forsmark. I ansvaret ingår förebyggande och avhjälpande underhåll för låssystem. Du utför nymontage och dokumenterar. En betydande del av Forsmarks lås ingår som en del av det Fysiska skyddet vilket innebär ett stort ansvar. Låstekniker anlitas även som fackmannakompetens i samband med projekt och nyinvesteringar inom låsområdet.

Du kommer att arbeta med låsservice på Forsmark inom hela företagets verksamhet, inklusive ytterområdet och Forsmarks bruk. Med låsverkstaden som bas utför du arbete med nyckelämnen, cylindrar, låsscheman, nymontage samt underhåll.

Om dig
Du är mekanisk kunnig och har erfarenhet av praktiskt underhållsarbete. Du har datavana och kan uttrycka dig i tal och skrift. Tidigare erfarenhet av låsservice och god anläggningskännedom är meriterande. Som person är du strukturerad, självständig och noggrann. Du har en god förmåga att möta människor och lösa problem.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta chef Jesper Östervall, 070-5164712. För information om rekryteringsprocessen kan du kontakta rekryterare Ida Fågelqvist, 070-048 76 82.

Fackliga representanter är André Hellberg, Akademikerna, Christer Gustafsson, Ledarna, Ingemar Eriksson, SEKO, Lars-Göran Persson, Unionen. Samtliga nås på 0173 810 00

Placeringsort
Forsmark

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 5 juni

Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (15 dagar kvar)