Kvalitetsingenjör - Forsmarks Kraftgrupp

Kvalitetsingenjör - Forsmarks Kraftgrupp

Är Du vår nya drivna Kvalitetsingenjör?

Vill du vara med och säkra Sveriges elförsörjning? Vi söker dig som vet vad du vill och som har drivkraft att utveckla dig. Tycker du om att arbeta med kvalitet, kontroll och kunna agera som stöd i den mekaniska konstruktionsprocessen, då kan du vara den vi söker!

I Forsmark satsar vi på framtiden och gör mångmiljardinvesteringar i anläggningen för att säkerställa produktion och säkerhet in i 2040-talet. Våra tre reaktorer står för en sjättedel av Sveriges elproduktion, vilket motsvarar ett års elbehov för tre städer av Stockholms storlek.


Arbetsuppgifter

Gruppen Kvalitetsteknik består av 15 kvalitetsingenjörer med olika bakgrunder där alla jobbar brett men med inriktning mot olika områdesansvar. Gruppen arbetar genom hela kedjan från inköp, konstruktion och tillverkning till installation och dokumentation.

Vi arbetar med kravställning, granskning och verifiering vid frågor som gäller mekanisk konstruktion, material och svetsteknik, oförstörande provning (OFP) och leverantörsval. Gruppen deltar även vid leverantörsbedömningar vilket kan innebära resor till tillverkare över stora delar av världen.

Utöver kvalitetsansvaret har även gruppen ansvaret för systemförvaltningen av reaktortankar och lyftanordningar där vi ansvarar för långsiktighet och investeringar.

Du kommer främst att arbeta inom området kontroll och kravställning i samband med upphandling, tillverkning, mottagning och dokumenthantering. Du kommer arbeta med ett brett kontaktnät såväl inom Forsmark som med externa leverantörer i Sverige och utomlands.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst gymnasieutbildning med teknisk inriktning. Har du en högskoleutbildning, inom maskin eller kvalitetsteknik, alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet är det meriterande.

Vi önskar att du har erfarenhet från process- eller tillverkningsindustri och har du erfarenheter från arbete inom kärnkraftsindustrin är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kontroll, besiktning, OFP och tolkning av myndighetskrav samt tillverkning av mekaniska anordningar.

Vi letar efter en person med stort driv och initiativförmåga. Vidare är du kommunikativ, noggrann och har en god samarbets- och beslutsförmåga.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift. Behärskar du även tyska ser vi det som ett plus.

Vi erbjuder dig

Forsmarks Kraftgrupp AB har över 1000 anställda och ingår i Vattenfallkoncernen som erbjuder en intern europeisk arbetsmarknad vilket kan ge en fantastisk utveckling åt den enskilde – och som koncernen gärna uppmuntrar!

En tjänst hos oss kan vara första steget till en karriär i en av Europas största energikoncerner!

Placeringsort

Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 16 juni 2019. Urval sker efter sista ansökningsdag.

För ytterligare information

Om tjänsten – Rekryterande chef Jonas Buch, 072-219 24 63

Om rekryteringsprocessen – Rekryterare Åsa Lindwall, 070-304 33 66


Fackliga representanter

Akademikerna – Hans Lindqvist

Ledarna – Sofie Edin

SEKO – Ingemar Eriksson

Unionen – Robin Carlberg

Samtliga nås på telefon 0173-81 000.


Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.


Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 1100 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid Upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle.

Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Industri & Anläggning, Quality Assurance, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)