Konstruktör Mekanik – Svensk Kärnbränslehantering AB

Konstruktör Mekanik – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ingenjör med inriktning system- och detaljkonstruktion inom mekanik, tekniska beräkningar och VVS till -Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
SKB har två kärntekniska anläggningar i drift, en i Östhammars kommun och en i Oskarshamns kommun. Vi planerar att bygga ut dessa anläggningar samt uppföra en tredje, för använt kärnbränsle, i Östhammars kommun.

Inom SKB:s avdelning Konstruktion och bygg, som har uppdraget att konstruera och utveckla SKB:s kärntekniska anläggningar, finns enheten för Konstruktion inom mekanik, maskin, VVS och beräkning.

Nu söker vi en system- och detaljkonstruktör inom dessa områden. Arbetet innebär att enskilt eller i team jobba fram konstruktionsunderlag på anläggnings- och systemnivå, beräkningar och detaljkonstruktioner för projekt eller modifieringar av befintliga konstruktioner.

Vad du kommer att göra
  • Utföra konstruktion på system- eller detaljnivå
  • Ta fram konstruktionskrav på anläggnings- och systemnivå
  • Utföra systemkonstruktion och detaljkonstruktion i CAD-verktyg och databaser
  • Genomföra utredningar och granskningar samt utföra beräkningar och analyser

Vi söker dig som har
  • utbildning på lägst högskolenivå med inriktning mekanik/maskin samt VVS
  • kunskap inom mekanisk konstruktion
  • kunskap inom tekniska beräkningar

Det är meriterande om du har
  • erfarenheter från stora industri- eller byggprojekt
  • erfarenhet av konstruktion inom kärnkraftssindustrin
Som person är du initiativtagande och driver självständigt dina processer framåt och hittar nya vägar för att slutföra din uppgift och uppnå resultat. Vidare ser vi att du är uthållig, du har en förmåga att förbli motiverad i ett längre perspektiv. Då vi är en kärnteknisk verksamhet har vi stort fokus på säkerhet och kvalitet, vilket präglar dig som medarbetare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varför välja oss?
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Niklas Palmberg, 070-761 20 28 och Marcus Nilzén, 070- 763 28 70
Rekryterare: Natasha Velevska, 073- 801 45 80
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Oskarshamn, Östhammar samt Solna

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 3 juni 2020. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 3 juni 2020 (2 dagar kvar)