Kalibreringsingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Kalibreringsingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en kalibreringsingenjör till Underhållsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Gruppen som kallas för NMK5 ansvarar för kalibrering av Forsmarks samtliga mätnormaler för tryck-, termiska-, elektriska- och geometriska-storheter. I gruppens ansvarsområde ligger även service och reparation av elektronikprodukter. Gruppen består i dagsläget av 5 medarbetare och en gruppchef.

Dina arbetsuppgifter
  • Kalibrering av geometriska- och mekaniskamätdon samt momentverktyg
  • Att löpande underhålla och utveckla kalibreringsmetoder och rutiner
  • Utföra inkallelse, uppföljning samt registervård i våra program Ativa, MetTeam och SAP
En del kalibrering genomförs av externa leverantörer, i rollen ingår även att ha kontakt med dessa vid beställning av tjänster. Det finns också möjlighet att arbeta med kontroll och kalibrering av andra utrustningar och instrument som gruppen ansvarar för.

Om dig
Vi ser gärna att du har
  • gymnasieutbildning med teknisk inriktning
  • erfarenhet av tekniskt arbete eller underhåll från processindustrin
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kan läsa och förstå teknisk engelska
  • utbildning i, eller arbetslivserfarenhet från kontroll och kalibrering av instrument eller utrustningar ses som meriterande
Som person är du trygg i din roll. Du är tillmötesgående och har en vilja att hjälpa andra och leverera lösningar. Du är noggrann och medveten om kvalitetsstandarder samt lägger stor vikt vid att man lever upp till dessa. Vi ser också att du har en förmåga att självständigt planera och driva ditt arbete framåt, men ser självklart värdet av ett gott samarbete med andra. I rollen ingår en del dokumentation så du behöver ha vana av och intresse för att dokumentera ditt arbete på ett strukturerat sätt.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Pär Andersson tfn 072- 205 54 89 eller Erika Kjettselberg 072 – 208 28 20

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 801 45 80

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Katarzyna Ciosek Högström, Ledarna – Arvo Jelekäinen, SEKO – Henrik Persson, Unionen – Ralph Vall. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 7 februari 2021.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Location: Östhammar
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 7 feb 2021 (14 dagar kvar)