Ingenjörer inom Underhållsteknik Förnyelse – Forsmarks Kraftgrupp AB

Ingenjörer inom Underhållsteknik Förnyelse – Forsmarks Kraftgrupp AB

Är du tekniskt intresserad och brinner för underhållsfrågor, tycker om att driva projekt samt att leda andra? Vill du vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi ingenjörer till gruppen Underhållsteknik Förnyelse på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet

Gruppen Underhållsteknik Förnyelse ansvarar för att underhållsavdelningens intressen omhändertas och drivs vid förnyelseprojekt. Din främsta uppgifter kommer bli att driva uppdrag i projektform från uppstart till avslut för komponentutbyten och andra underhållsåtgärder, via vår process underhåll med konstruktionsstöd (UMK-processen). Du har en sammanhållande roll med huvudansvar över framdrift, tidplan, ekonomi och tar fram underlag med hjälp av vår konstruktionsavdelning. Vidare ser du till att alla steg i processen görs med kvalitet samt hanterar uppföljning.

Vi erbjuder ett utvecklande arbete med en stor variation i arbetsuppgifter, i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Hos oss får du stort ansvar och god kompetensutveckling, med möjlighet att utvecklas till underhållsledare, som leder och koordinerar underhållsavdelningens arbete vid anläggningsförnyelser. Du kommer att ingå i ett fantastiskt team som har trivsam stämning, där du kan hämta stöd i din roll. Rollen innebär att ha ett tätt samarbete med representanter från andra avdelningar på Forsmark så som konstruktion, underhåll och produktion samt även externa parter.

Om dig

Vi ser gärna att du har
  • Som lägst en teknisk gymnasieutbildning och relevant arbetslivserfarenhet inom teknik och eller underhållsverksamhet.
  • Erfarenhet som projektledare, samordning eller arbetsledning
  • Goda kunskaper i svenska och engelska då allt vi gör dokumenteras
  • Goda kunskaper i Office-paketet
Det är meriterande om du har erfarenhet av underhålls- eller driftverksamhet i kärnkraftverk/processindustrin. Det är även meriterande om du har akademisk utbildning med teknisk inriktning.

För att lyckas i rollen behöver du vara en positiv och engagerad ledare som vet hur man överför den energin till sina projektmedlemmar för att nå bästa resultat och för att slutföra projekten. Du vågar ta för dig och skapar förutsättningar för att driva projekten vidare i processen för att nå framdrift, även när vägen framåt inte är uppenbar.

Om oss

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Kristofer Lukin tfn 070-368 14 34 eller Pernilla Åhlén: 072-242 62 39 som jobbar i gruppen.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Terese Johansson tfn 073-097 79 22.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Anders Karlsson, Ledarna – Jörgen von Ubisch, SEKO – Henrik Persson, Unionen – Jenny Tjärnström. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 24 augusti 2022.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 24 aug 2022 (16 dagar kvar)