Ingenjör till Underhåll – Forsmarks Kraftgrupp

Ingenjör till Underhåll – Forsmarks Kraftgrupp

Vill du vara en viktig del i att vi på Forsmark utför lyft på ett säkert sätt? Vill du samtidigt vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en Ingenjör till enheten Byggunderhåll på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Enheten Byggunderhåll på Forsmarks Kraftgrupp ansvarar för bland annat logistikfrågor, byggtekniskt underhåll, lyftverksamhet, VA och förråd. Denna roll ligger under lyftverksamheten och går ut på att säkerställa att medarbetare inom Forsmarks Kraftgrupp utför lyft och hanterar lyftmaterial på ett säkert sätt. Detta gör vi bland annat genom att ta fram rutiner, instruktioner och arbetssätt för hur lyft på Forsmark ska utföras, men också genom att coacha medarbetare i anläggningen och säkerställa att uppsatta rutiner efterlevs.

Det breda ansvarsområdet och de varierande arbetsuppgifterna på enheten ger många kontaktytor både inom och utanför företaget.

Dina arbetsuppgifter
  • Vara beställare för underhållsarbeten - bland annat att skriva uppdragsspecifikationer och följa upp framdriften i arbetena
  • Följa upp och hantera avvikelser inom lyft-området
  • Vara sammanhållande i samordningsgruppen för lyft-frågor
  • Framtagning av arbetsprocesser och instruktioner för lyft-området och även
säkerställa att dessa stämmer överens med verkligheten
  • Medverka vid arbete med systemhälsorapporter för kranar och traverser
  • Uppdatera körkortsliggare och annan dokumentation

Om dig

För den här tjänsten behöver du inte ha arbetat med lyft-frågor tidigare utan stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med flera kollegor och det finns möjlighet att fördela arbetsuppgifterna utifrån era erfarenheter och kunskaper.

Vi ser gärna att du
  • Har gymnasieutbildning med teknisk inriktning, alternativt högskoleingenjörsutbildning
  • Har erfarenhet av projektledning eller att vara sammanhållande i grupper och driva arbetet framåt
  • Goda kunskaper i Word och Excel
  • Kan uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska
Arbetslivserfarenhet från lyftverksamhet, lyftanordningar och lyftutrustning är givetvis välkommet. Har du dessutom vana att arbeta med regelverk, företrädelsevis inom området för lyft ses det som meriterande.

Som person trivs du med att ta ansvar och att självständigt strukturera och planera ditt arbete för att driva det framåt. Du är kreativ och har ett nytänkande, vilket också omsätts i praktiken. Du använder din förmåga att väga samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och fattar sedan beslut utifrån dessa. Då tjänsten innebär stora kontaktytor ser vi att du är relationsskapande och pedagogisk, med en god förmåga att samarbeta och kommunicera på ett tydligt sätt.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Johan Westbom tfn 072 – 218 93 43 eller enhetschef Marie Rosengren, tfn 070 - 641 27 20
Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till: Rekryterare Natasha Velevska tfn 073 – 318 49 22

Våra fackliga representanter är: Akademikerna – Katarzyna Ciosek Högström, Ledarna – Arvo Jelekäinen, SEKO – Henrik Persson, Unionen – Ralph Vall. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 25 januari.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 25 jan 2021 (7 dagar kvar)