Ingenjör reaktorsäkerhet

Ingenjör reaktorsäkerhet

Vill du utvecklas inom reaktorsäkerhet och arbeta med säkerhetsgranskning? Vill du även vara med och bidra till Sveriges fossilfria elförsörjning?

Nu har du möjlighet att göra det hos Forsmarks Kraftgrupp AB. Vi arbetar tillsammans för att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet.

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Nu söker vi en ingenjör inom reaktorsäkerhet till Säkerhetsteknikgruppen på Forsmarks Kraftgrupp.

Om jobbet
Inom gruppen Säkerhetsteknik finns en stor mängd olika uppgifter som ger en bredd och variation i

vardagen:
  • Genomföra primär säkerhetsgranskning inom i huvudsak anläggningsändringar
  • Ansvara för delar av säkerhetsredovisningen och säkerhetstekniska driftförutsättningar (STF)
  • Utgöra kvalificerat stöd i reaktorsäkerhetsfrågor
  • Probabilistiska säkerhetsanalyser (PSA)
Som ingenjör hos oss kommer du främst att arbeta med säkerhetsgranskning av anläggningsändringar, ändringar av STF och säkerhetsdokumentation samt tillse att krav, anläggning och dokumentation är samstämmiga. Det huvudsakliga syftet med arbetsuppgiften är att säkra konstruktionsbasen och att anläggningsförändringar följer uppställda anläggningskrav. Du får möjlighet att bidra i anläggningarnas strategiska utveckling som en del av Forsmarks "Design Authority" samt arbeta brett med säkerhetsfrågor. I gruppens arbete ingår även kontakter med myndighet och andra externa organ samt internationella organisationer.

Om dig
Vi ser gärna att du har:
  • Civil- eller högskoleingenjörsutbildning eller yrkesmässig motsvarande kompetens
  • Erfarenhet inom konstruktion, analys, härd och bränsle kravhantering, anläggningsutformning. och/eller annat relevant arbete inom kärnkraftsindustrin
  • God anläggningskännedom om Forsmark eller annan kärnteknisk verksamhet är meriterande
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
För att lyckas i rollen är det viktigt att du är kvalitetsmedveten och har ett noggrant och strukturerat arbetssätt. Du har stor integritet och känner dig trygg i din yrkesroll. Då du kommer ha många interna och externa kontakter är det viktigt att du har god samarbetsförmåga samtidigt som du är självständig och kan leda och styra större uppdrag mot uppsatta mål.

Om oss
Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraftselen har mycket låga fossila avtryck och är en stabil och väderoberoende kraftkälla. Sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar i dag cirka 1 200 anställda och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjligheter till en fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark, som ger dig möjligheten att använda restiden som arbetstid om/när arbete tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta hemifrån om/när arbetet tillåter.

Läs gärna mer om Forsmark på vår hemsida https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/forsmark

Övrig information
Vid frågor om tjänsten hör av dig till rekryterande chef Jonas Månsson tfn 070-259 74 93.

Vid frågor om rekryteringsprocessen hör av dig till rekryterare Hanna Korsby tfn 070-249 51 38.

Våra fackliga representanter är: Akademikerna - Hans Lindqvist, Ledarna - Helena Arneberth, SEKO - Conny Nordström, Unionen - Mia Friberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Placeringsort: Forsmark

Välkommen med din ansökan senast den 15 Augusti 2022.
Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobb/
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (5 dagar kvar)