Ingenjör eldynamiska analyser till Forsmarks Kraftgrupp

Ingenjör eldynamiska analyser till Forsmarks Kraftgrupp

Gruppen Elanalys och Anläggning el på Forsmarks Kraftgrupp har ansvar för att utföra eldynamiska simuleringar av elkraftsystemen vid ombyggnationer av kärnkraftsanläggningen eller vid driftstörningar. Gruppen har även en viktig roll i arbetet med säkerhetshöjande åtgärder och utveckling av anläggningarnas säkerhetsredovisning. Förvaltning och utveckling av den programvara och de modeller som används ingår även i ansvaret. En viktig del vid konstruktionsarbete är att identifiera och säkerställa att nödvändiga eldynamiska simuleringar utförs med kvalitetssäkrade modeller.

Arbetsuppgifter
 • Utveckla eldynamiska modeller och genomföra analyser inom elkraftsområdet
 • Föreslå, utför, granska och ansvara för analysuppdrag
 • Uppdatera modellerna för tre produktionsanläggningar, yttre elnät och gasturbinanläggning
 • Vidareutveckla befintliga modeller
 • Fungera som tekniskt stöd i eldynamiska frågor
 • Vara med och bygga upp och utveckla simuleringsmiljön

Kvalifikationer

Du som söker har:
 • Ingenjörsutbildning inom elkraft eller motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Erfarenhet av elkraftsteknik
 • Goda kunskaper i svenska
Meriterande om du har:
 • Intresse/erfarenhet av eldynamiska simuleringar
 • Erfarenhet av arbete inom kränkraftsbranschen
 • Arbetat i programvaran Power Factory
 • Goda kunskaper i engelska
Som person är du analytisk och strukturerad samt innehar förmågan att både självständigt och i grupp styra och driva uppdrag mot uppsatta mål. Eftersom du kommer att ha många kontakter både internt och externt är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och du förstår vikten av att förmedla och förklara på ett för alla parter begripligt sätt.

Vi erbjuder dig
Vi värnar om en god arbetsmiljö där medarbetare får möjlighet till utmanande och stimulerande arbetsuppgifter i en miljö som präglas av säkerhet, kvalitet och spännande teknik. Hos oss får du stort ansvar och god kompetensutveckling. Du har möjlighet att i viss mån använda våra distansarbetsplatser i Gävle, Uppsala, Solna eller arbeta hemifrån när det fungerar med ditt dagliga arbete. Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna, 07:15 och 15:45.

Placeringsort
Forsmark

För ytterligare information
Om tjänsten – Rekryterande chef Johan Berg, 076-768 15 54
Om rekryteringsprocessen – Rekryterare Åsa Lindwall, 070-304 33 66

Fackliga representanter
Akademikerna – Hans Lindqvist, Ledarna – Sofie Edin, SEKO – Ingemar Eriksson, Unionen – Robin Carlberg. Samtliga nås på telefon 0173-81 000

Välkommen med din ansökan senast den 25 november 2018.
Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Sökord: Civilingenjör elkraft, Elkraftsingenjör, Ingenjör eldynamisk analys, Eldynamiska simuleringar, Elkraftsteknik, Power Factory, Uppsala län, Östhammar, Forsmark
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elkraft
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 25 nov (10 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har över 1100 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid Upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle. Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se