Erfaren ingenjör inom berg och bygg – Svensk Kärnbränslehantering AB

Erfaren ingenjör inom berg och bygg – Svensk Kärnbränslehantering AB

Ditt nya jobb kommer att göra skillnad.
I minst 100 000 år.

Efter decennier av forskning, utveckling och säkerhetsarbete, är SKB redo att lösa en av vår tids viktigaste miljöskyddsfrågor.

Vi har kunskapen, metoden och tekniken att bygga ett säkert slutförvarssystem för använt kärnbränsle. Det ska skydda människor och miljö i minst 100 000 år.

Nu söker vi fler engagerade människor som vill vara med och att skapa en livsviktig skillnad.

Här kommer du att arbeta
SKB:s avdelning för Anläggningsutveckling ansvarar för att säkerställa kärntekniska anläggningars och transportsystemets säkerhet och utveckling samt att medel och resurser för anläggningsutveckling används på mest effektiva vis. Enheten Anläggningsutveckling Kärnbränsleförvaret har uppgiften att fastställa de anläggningskrav som ska gälla för slutförvaret för använt kärnbränsle, inklusive kravbild för säkerhet efter förslutning. Förstudier och analyser vad avser anläggningsutveckling för Kärnbränsleförvaret genomförs. Enheten beställer också den forskning och teknikutveckling som behövs.
SKB:s stora program genomförs av avdelning Projekt varav Program Kärnbränsleförvaret är det största. Enheten är beställare av detta program.

Vad du kommer att göra
 • Genom gedigen anläggningskännedom för berganläggningen verka som intern beställare för slutförvarsanläggningen
 • Genomföra förstudier och analyser vad avser anläggningsutveckling för Kärnbränsleförvarets skeden projektering, uppförande och drift
 • Medverka vid fastställande av de anläggningskrav som ska gälla för Kärnbränsleförvaret, inklusive kravbild för säkerhet efter förslutning
 • Ta fram och följa upp programbeställning och vara beställarens representant i olika styrgrupper inom Program Kärnbränsleförvaret
 • Medverka vid utveckling av tidsplaner och kalkyler för anläggningen och KBS-3-systemet
 • Bidra till tillståndsprövningen av KBS-3-systemet
 • Medverka i teknikutveckling för Kärnbränsleförvaret
 • Vidareutveckla samarbetet med våra internationella partners, särskilt med Posiva i Finland

Vi söker dig som har
Du som söker har en akademisk utbildning med inriktning civilingenjör/geologi och bred geovetenskaplig kompetens. Du har flera års erfarenhet från berganläggningsverksamhet, från byggverksamhet med styrning av entreprenader samt erfarenhet av bergundersökningar och modellering, det vill säga erfarenhet av komplexa anläggningsprojekt med dess ingående processer.
Arbetet medför många kontakter internt och externt, varför du måste ha god social förmåga och lätt för att samarbeta. Din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är mycket god. Du har en god administrativ och analytisk förmåga, hög personlig integritet samt stark initiativkraft.

Det är meriterande om du har
 • Kunskap om SKB:s slutförvarssystem för använt kärnbränsle (KBS-3) samt insikt i samspel mellan teknik, säkerhet och byggverksamhet
 • Förmåga att hantera en komplex kravbild
 • Erfarenhet från att leda och ansvara för genomförandet av stora anläggningsprojekt under mark
 • Goda ledaregenskaper samt ett analytiskt och metodiskt arbetssätt
 • Branschkännedom och eget nätverk

Varför välja oss
Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många sakkunniga experter, såväl nationella som internationella, som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. SKB erbjuder därför till exempel friskvårdsbidrag, arbetstidförkortning samt föräldraledighetstillägg.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services inom Vattenfall.

Övrig information
Rekryterande chef: Anders Ström, 070- 674 01 64
Rekryterare: Zanko Dasko, 070-253 28 96

Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-76 32 30 och för Ledarna Bo Johansson, 073-807 23 23.

Placeringsort: Solna eller Östhammar

Tjänsten kräver en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och på engelska. Körkort B är ett krav.

Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. SKB arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 9 april 2019. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Östhammar
Yrkesroll Bygg & Hantverk, Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.vattenfall.se/jobb
Sista ansökningsdag 13 maj 2019 (23 dagar kvar)